Pressurized Fluid Extraction with CoulArray detection ? new alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000460" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000460 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Pressurized Fluid Extraction with CoulArray detection ? new alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops
Original language description
The study of the role of polyphenols in malt, hops and beers is very important and therefore new rapid extraction techniques are required. Modern Pressurized Fluid Extraction (PFE) technique coupled with HPLC and high sensitivity CoulArray detection wasused for analysing of some of the polyphenols in malt and hops. The qualitative and quantitative dependence of extracted polyphenols on extraction temperature was found under optimized extraction conditions of PSE technique. Recoveries within the temperature interval 40?60 °C were constant with the exception of ferulic acid. Outside of this interval concentrations of some polyphenols depend on the temperature significantly. Obtained results were compared with results obtained by the currently used warmwater extraction methods (e. g. congress mashing or water extraction under refrigeratory ).
Czech name
Tlaková fluidní extrakce s coularray detekcí - nová alternativa extrakce a stanovení polyfenolů sladu a chmele
Czech description
Studium významu polyfenolů ve sladu, chmelu a pivu je velmi důležité a jeho přepokladem je využívání nových extrakčních postupů. Pro stanovení některých polyfenolů sladu a chmele byla použita moderní tlaková fluidní extrakce kombinovaná s HPLC a vysoce citlovou CoulArray detekcí. Byla pozorována kvalitativní i kvantitativní závislost průběhu extrakce polyfenolů na teplotě extrakce v podmínkách optimalizované PSE techniky. S výjimkou kyseliny ferulové byla výtěžnost v rozmezí teplot 40?60 °C konstantní.Mimo tento interval se vátěžnost polyfenolů výrazně měnila. Získaná výsledky byly porovnány s výsledky získanými běžnou extrakcí horkou vodou.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007
ISBN
978-80-86576-29-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
12
Pages from-to
—
Publisher name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Nov 1, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—