All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pressurized Fluid Extraction with CoulArray detection ? new alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000460" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000460 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Pressurized Fluid Extraction with CoulArray detection ? new alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops

  • Original language description

    The study of the role of polyphenols in malt, hops and beers is very important and therefore new rapid extraction techniques are required. Modern Pressurized Fluid Extraction (PFE) technique coupled with HPLC and high sensitivity CoulArray detection wasused for analysing of some of the polyphenols in malt and hops. The qualitative and quantitative dependence of extracted polyphenols on extraction temperature was found under optimized extraction conditions of PSE technique. Recoveries within the temperature interval 40?60 °C were constant with the exception of ferulic acid. Outside of this interval concentrations of some polyphenols depend on the temperature significantly. Obtained results were compared with results obtained by the currently used warmwater extraction methods (e. g. congress mashing or water extraction under refrigeratory ).

  • Czech name

    Tlaková fluidní extrakce s coularray detekcí - nová alternativa extrakce a stanovení polyfenolů sladu a chmele

  • Czech description

    Studium významu polyfenolů ve sladu, chmelu a pivu je velmi důležité a jeho přepokladem je využívání nových extrakčních postupů. Pro stanovení některých polyfenolů sladu a chmele byla použita moderní tlaková fluidní extrakce kombinovaná s HPLC a vysoce citlovou CoulArray detekcí. Byla pozorována kvalitativní i kvantitativní závislost průběhu extrakce polyfenolů na teplotě extrakce v podmínkách optimalizované PSE techniky. S výjimkou kyseliny ferulové byla výtěžnost v rozmezí teplot 40?60 °C konstantní.Mimo tento interval se vátěžnost polyfenolů výrazně měnila. Získaná výsledky byly porovnány s výsledky získanými běžnou extrakcí horkou vodou.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007

  • ISBN

    978-80-86576-29-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    12

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Nov 1, 2007

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article