Effest of post-harvest maturation on germination quality of malting barley varieties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000456" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000456 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv posklizňového dozrávání na kvalitu klíčení odrůd sladovnického ječmene
Original language description
Studie se zabývá sledování průběhu posklizňového dozrávání u devíti, v současné době v České republice, nejrozšířenějších a nových odrůd sladovnického ječmene. Pro sledování bylo použito pět znaků charakterizujících klíčení (energie, rychlost, index, průměrný čas a homogenita klíčení) sledovaných 3, 6, 9 a 12 týdnů po dosažení plné zralosti. Byly zjištěny značné mezidruhové rozdíly v délce a intenzitě posklizňového dozrávání. Odrůda Calgary se projevila jako odrůda s nejdelším posklizňovým dozráváním. Sledované znaky klíčení, kromě energie klíčení, byly ovlivněny ročníkem z 60 %, lokalitou až z 30 % a odrůdou maximálně ze 17 %. Energie klíčení byla výrazně ovlivněna lokalitou a to až z 83 %. Podíl ročníku na úrovni posklizňového dozrávání s časem klesal a naopak stoupal podíl odrůdy a lokality.
Czech name
Vliv posklizňového dozrávání na kvalitu klíčení odrůd sladovnického ječmene
Czech description
Studie se zabývá sledování průběhu posklizňového dozrávání u devíti, v současné době v České republice, nejrozšířenějších a nových odrůd sladovnického ječmene. Pro sledování bylo použito pět znaků charakterizujících klíčení (energie, rychlost, index, průměrný čas a homogenita klíčení) sledovaných 3, 6, 9 a 12 týdnů po dosažení plné zralosti. Byly zjištěny značné mezidruhové rozdíly v délce a intenzitě posklizňového dozrávání. Odrůda Calgary se projevila jako odrůda s nejdelším posklizňovým dozráváním. Sledované znaky klíčení, kromě energie klíčení, byly ovlivněny ročníkem z 60 %, lokalitou až z 30 % a odrůdou maximálně ze 17 %. Energie klíčení byla výrazně ovlivněna lokalitou a to až z 83 %. Podíl ročníku na úrovni posklizňového dozrávání s časem klesal a naopak stoupal podíl odrůdy a lokality.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Nové poznatky z genetiky a šľachteniea poľnohospodárskych rastlín
ISBN
978-80-88872-88-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
—
Publisher name
SCPV - VÚRV
Place of publication
Piešťany
Event location
Piešťany
Event date
Nov 12, 2008
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—