All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Dextrins in malt wort, hopped wort and beer prepared from the selected spring barley varieties (Hordeum vulgare L.)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000748" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000748 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dextriny ve sladině, mladině a prokvašené mladině připravené z vybraných odrůd jarního ječmene (Hordeum vulgare L.)

  • Original language description

    Ve sladině, mladině a prokvašené mladině byl metodou HPLC stanoven obsah dextrinů u jedenácti odrůd ječmene jarního. Dendrogramy ukazují, že byl soubor sledovaných odrůd rozdělen vždy do dvou základních shluků. V prvním shluku byly odrůdy s vyšším obsahem dextrinů. Odrůda Bojos poskytovala sladinu, mladinu a prokvašenou mladinu s nejvyšším obsahem dextrinů. Vyšší obsah dextrinů vyčlenil odrůdu Bojos i vůči ostatním odrůdám prvního shluku.

  • Czech name

    Dextriny ve sladině, mladině a prokvašené mladině připravené z vybraných odrůd jarního ječmene (Hordeum vulgare L.)

  • Czech description

    Ve sladině, mladině a prokvašené mladině byl metodou HPLC stanoven obsah dextrinů u jedenácti odrůd ječmene jarního. Dendrogramy ukazují, že byl soubor sledovaných odrůd rozdělen vždy do dvou základních shluků. V prvním shluku byly odrůdy s vyšším obsahem dextrinů. Odrůda Bojos poskytovala sladinu, mladinu a prokvašenou mladinu s nejvyšším obsahem dextrinů. Vyšší obsah dextrinů vyčlenil odrůdu Bojos i vůči ostatním odrůdám prvního shluku.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B06037" target="_blank" >2B06037: Development of new methods for characterization of nonfermentable extract that allow identification and evaluation of composition of dextrins typical for Czech beer</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    57

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    585-588

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database