Content of total polyphenols in wort in the selected collection of the malting barley varieties tested in the Czech Republic.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000078" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000078 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice
Original language description
Přednáška - Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Zdrojem polyfenolů pro pivo jsou slad i chmel. Celkové polyfenoly (CPF) v závislosti na struktuře a velikosti molekul ovlivňují barvu, chuť, pěnu a chemicko-fyzikální vlastnosti finálního výrobku. Vliv odrůdy na obsah CPF ve sladině byl sledován na souboru 24 odrůd pěstovaných, každý rok na 4 různých stanovištích po dobu tří let. CPF byl stanoven metodou EBC 9.11. Nejvyšší průměrný obsah CPF vykázala odrůda Soulmate (91,4 mg.l-1), naopak nejnižší obsah CFP vykázala odrůda Bojos (62,8 mg.l-1). Obsah byl nejvíce ovlivněn odrůdou (35 %), následně lokalitou (30 %) a zanedbatelně ročníkem (0,5). Přednáška - Psota, V.: Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. 39. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 25. 10. 2018.
Czech name
Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice
Czech description
Přednáška - Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Zdrojem polyfenolů pro pivo jsou slad i chmel. Celkové polyfenoly (CPF) v závislosti na struktuře a velikosti molekul ovlivňují barvu, chuť, pěnu a chemicko-fyzikální vlastnosti finálního výrobku. Vliv odrůdy na obsah CPF ve sladině byl sledován na souboru 24 odrůd pěstovaných, každý rok na 4 různých stanovištích po dobu tří let. CPF byl stanoven metodou EBC 9.11. Nejvyšší průměrný obsah CPF vykázala odrůda Soulmate (91,4 mg.l-1), naopak nejnižší obsah CFP vykázala odrůda Bojos (62,8 mg.l-1). Obsah byl nejvíce ovlivněn odrůdou (35 %), následně lokalitou (30 %) a zanedbatelně ročníkem (0,5). Přednáška - Psota, V.: Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. 39. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 25. 10. 2018.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů