All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Content of total polyphenols in wort in the selected collection of the malting barley varieties tested in the Czech Republic.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000078" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000078 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice

  • Original language description

    Přednáška - Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Zdrojem polyfenolů pro pivo jsou slad i chmel. Celkové polyfenoly (CPF) v závislosti na struktuře a velikosti molekul ovlivňují barvu, chuť, pěnu a chemicko-fyzikální vlastnosti finálního výrobku. Vliv odrůdy na obsah CPF ve sladině byl sledován na souboru 24 odrůd pěstovaných, každý rok na 4 různých stanovištích po dobu tří let. CPF byl stanoven metodou EBC 9.11. Nejvyšší průměrný obsah CPF vykázala odrůda Soulmate (91,4 mg.l-1), naopak nejnižší obsah CFP vykázala odrůda Bojos (62,8 mg.l-1). Obsah byl nejvíce ovlivněn odrůdou (35 %), následně lokalitou (30 %) a zanedbatelně ročníkem (0,5). Přednáška - Psota, V.: Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. 39. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 25. 10. 2018.

  • Czech name

    Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice

  • Czech description

    Přednáška - Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Zdrojem polyfenolů pro pivo jsou slad i chmel. Celkové polyfenoly (CPF) v závislosti na struktuře a velikosti molekul ovlivňují barvu, chuť, pěnu a chemicko-fyzikální vlastnosti finálního výrobku. Vliv odrůdy na obsah CPF ve sladině byl sledován na souboru 24 odrůd pěstovaných, každý rok na 4 různých stanovištích po dobu tří let. CPF byl stanoven metodou EBC 9.11. Nejvyšší průměrný obsah CPF vykázala odrůda Soulmate (91,4 mg.l-1), naopak nejnižší obsah CFP vykázala odrůda Bojos (62,8 mg.l-1). Obsah byl nejvíce ovlivněn odrůdou (35 %), následně lokalitou (30 %) a zanedbatelně ročníkem (0,5). Přednáška - Psota, V.: Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. 39. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 25. 10. 2018.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů