Utilization of Stir Bar Sorption Extraction in Analysis of Some Beer Flavours and Its Comparison with Established Procedures
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000647" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000647 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2011_06_488-492.pdf" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2011_06_488-492.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití extrakce na míchací tyčince při analýze některých senzoricky aktivních látek v pivu a její porovnání se zavedenými postupy
Original language description
Ke stanovení senzoricky aktivních látek se používají takové metody jako destilace, extrakce kapalina-kapalina nebo headspace metody. V nedávné době se začaly uplatňovat mikroextrakční techniky. Sorpční extrakce na míchací tyčince (SBSE) patří mezi tyto postupy. Tento článek se zabývá využitím SBSE metody následované reextrakcí stanovovaných látek do rozpouštědla při stanovení některých esterů a vicinálních diketonů v pivu. Linearita, správnost a opakovatelnost metody SBSE byly porovnány se stejnými parametry u destilace s vodní parou následovanou extrakcí kapalina-kapalina v případě stanovení esterů a headspace postupem používaném pro stanovení vicinálních diketonů.
Czech name
Využití extrakce na míchací tyčince při analýze některých senzoricky aktivních látek v pivu a její porovnání se zavedenými postupy
Czech description
Ke stanovení senzoricky aktivních látek se používají takové metody jako destilace, extrakce kapalina-kapalina nebo headspace metody. V nedávné době se začaly uplatňovat mikroextrakční techniky. Sorpční extrakce na míchací tyčince (SBSE) patří mezi tyto postupy. Tento článek se zabývá využitím SBSE metody následované reextrakcí stanovovaných látek do rozpouštědla při stanovení některých esterů a vicinálních diketonů v pivu. Linearita, správnost a opakovatelnost metody SBSE byly porovnány se stejnými parametry u destilace s vodní parou následovanou extrakcí kapalina-kapalina v případě stanovení esterů a headspace postupem používaném pro stanovení vicinálních diketonů.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
105
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
488-492
UT code for WoS article
000292014200009
EID of the result in the Scopus database
—