All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Device for the increase in malt quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000735" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000735 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0022/uv022230.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0022/uv022230.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zařízení na zvýšení kvality sladu

  • Original language description

    Kvalita sladu je ovlivněna podmínkami v průběhu sladařského klíčení a fyziologickým stavem obilky ječmene, který je závislý na hloubce dormance. Ve sladovnách je nutné vytvořit optimální podmínky pro aktivaci enzymatického aparátu a zároveň omezit růst embrya a dýchání klíčící obilky. Úprava obsahu etylenu v mezizrnném plynu klíčícího ječmene vyvolá v embryu změny vedoucí ke zlepšení jakosti sladu nebo dosažení stejných parametrů kvality sladu za kratší čas sladování.

  • Czech name

    Zařízení na zvýšení kvality sladu

  • Czech description

    Kvalita sladu je ovlivněna podmínkami v průběhu sladařského klíčení a fyziologickým stavem obilky ječmene, který je závislý na hloubce dormance. Ve sladovnách je nutné vytvořit optimální podmínky pro aktivaci enzymatického aparátu a zároveň omezit růst embrya a dýchání klíčící obilky. Úprava obsahu etylenu v mezizrnném plynu klíčícího ječmene vyvolá v embryu změny vedoucí ke zlepšení jakosti sladu nebo dosažení stejných parametrů kvality sladu za kratší čas sladování.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    22230

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Mendelova univerzita v Brně

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence