Testing methods for malt and malt extracts ? Part 2: Other testing methods for malt
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000752" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000752 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://csnonlinefirmy.unmz.cz/html_nahledy/56/89721/89721_nahled.htm" target="_blank" >http://csnonlinefirmy.unmz.cz/html_nahledy/56/89721/89721_nahled.htm</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
ČSN 56 0187-2 Metody zkoušení sladu a sladových výtažků ? Část 2: Ostatní metody zkoušení sladu
Original language description
Metody kontroly plzeňského sladu a speciálních sladů, náhražek sladu uvedené v této normě se používají ke stanovení technologicky významných kvalitativních znaků, které vznikly v průběhu výroby sladu a podílejí se na analytické a organoleptické charakteristice piva. Znalost jejich množství, případně složení, může pomoci odhadnout např. odchylky v metabolismu ječného zrna při sladování, ovlivnění průběhu enzymové katalýzy při rmutování, úlohu těchto složek v koloidní a senzorické stabilitě piva, pěnivosti a trvanlivosti pěny apod.
Czech name
ČSN 56 0187-2 Metody zkoušení sladu a sladových výtažků ? Část 2: Ostatní metody zkoušení sladu
Czech description
Metody kontroly plzeňského sladu a speciálních sladů, náhražek sladu uvedené v této normě se používají ke stanovení technologicky významných kvalitativních znaků, které vznikly v průběhu výroby sladu a podílejí se na analytické a organoleptické charakteristice piva. Znalost jejich množství, případně složení, může pomoci odhadnout např. odchylky v metabolismu ječného zrna při sladování, ovlivnění průběhu enzymové katalýzy při rmutování, úlohu těchto složek v koloidní a senzorické stabilitě piva, pěnivosti a trvanlivosti pěny apod.
Classification
Type
H<sub>leg</sub> - Results projected into legislation, norms, national R&D strategy
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Regulation ID
ČSN 560187-2
Competence designation of competent authority
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, Gorazdova 24, Praha 2
Territorial validity of the result
A - Platnost pro Českou republiku (národní legislativní nebo nelegislativní předpis, národní norma)