Dependence of the selected malting parameters on the variety
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000762" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000762 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Závislost vybraných sladovnických znaků na odrůdě
Original language description
V přednášce byla popsána závislost některých vybraných parametrů kvality sladu na odrůdě ječmene. Provedené analýzy potvrdily významný vliv odrůdy na některé ukazatele kvality sladu, např. na stupeň prokvašení, relativní extrakt 45 °C, diastatická mohutnost, čirost sladiny a Kolbachovo číslo. Středně silný vliv byl zjištěn pro friabilitu, beta-glukany ve sladině, podíl sklovitých zrn a obsah extraktu. Ostatní sledované znaky kvality sladu vykázaly nižší míru závislosti na odrůdě. 36. Pivovarsko-sladařský seminář. Plzeňský Prazdroj, Plzeň 25. 10. 2012
Czech name
Závislost vybraných sladovnických znaků na odrůdě
Czech description
V přednášce byla popsána závislost některých vybraných parametrů kvality sladu na odrůdě ječmene. Provedené analýzy potvrdily významný vliv odrůdy na některé ukazatele kvality sladu, např. na stupeň prokvašení, relativní extrakt 45 °C, diastatická mohutnost, čirost sladiny a Kolbachovo číslo. Středně silný vliv byl zjištěn pro friabilitu, beta-glukany ve sladině, podíl sklovitých zrn a obsah extraktu. Ostatní sledované znaky kvality sladu vykázaly nižší míru závislosti na odrůdě. 36. Pivovarsko-sladařský seminář. Plzeňský Prazdroj, Plzeň 25. 10. 2012
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů