All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of starch kontent on the germination speed of spring barley seeds

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000828" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000828 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43210/13:43908836

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv obsahu škrobu u jarního ječmene na rychlost klíčení

  • Original language description

    Práce se zabývá vztahem mezi obsahem škrobu v ječmeni a množstvím extraktu ve sladu a faktory, které ho ovlivňuji. Hodnoceno bylo osm odrůd sladovnického ječmene v průběhu let 2009-2011. Z porovnávaných ročníku vykazoval rok 2011 nejsilnější pozitivní závislost extraktu v moučce na obsahu škrobu. Byla zaznamenána nejsilnější negativní korelace mezi obsahem dusíkatých látek a extraktem, stejnou sílu i orientaci vykazovala korelace mezi obsahem dusíkatých látek a obsahem škrobu. Extrakt sladu je silně ovlivňován odrůdou stejně jako obsahem škrobu a dusíkatých látek. Z pohledu extraktu, obsahu škrobu a dusíkatých látek se za celé sledované období jeví být nejlepší odrůdou Sebastian. Stejně jako u obsahu škrobu lze dosáhnout optimálních hodnot extraktu výběrem vhodné odrůdy.

  • Czech name

    Vliv obsahu škrobu u jarního ječmene na rychlost klíčení

  • Czech description

    Práce se zabývá vztahem mezi obsahem škrobu v ječmeni a množstvím extraktu ve sladu a faktory, které ho ovlivňuji. Hodnoceno bylo osm odrůd sladovnického ječmene v průběhu let 2009-2011. Z porovnávaných ročníku vykazoval rok 2011 nejsilnější pozitivní závislost extraktu v moučce na obsahu škrobu. Byla zaznamenána nejsilnější negativní korelace mezi obsahem dusíkatých látek a extraktem, stejnou sílu i orientaci vykazovala korelace mezi obsahem dusíkatých látek a obsahem škrobu. Extrakt sladu je silně ovlivňován odrůdou stejně jako obsahem škrobu a dusíkatých látek. Z pohledu extraktu, obsahu škrobu a dusíkatých látek se za celé sledované období jeví být nejlepší odrůdou Sebastian. Stejně jako u obsahu škrobu lze dosáhnout optimálních hodnot extraktu výběrem vhodné odrůdy.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Osivo a sadba XI. odborný a vědecký seminář

  • ISBN

    978-80-213-2358-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    118-123

  • Publisher name

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 1, 2013

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article