All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of sensory bitterness of beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000838" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000838 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení senzorické hořkosti piva

  • Original language description

    Vypracovaná metodika komplexního stanovení senzorické hořkosti piv zahrnuje metodu komparativního stanovení intenzity hořkosti a metodu stanovení časového hořkostního profilu. Metodika představuje ucelený postup pro hodnocení všech atributů hořkého vjemua je tak vhodným nástrojem pro objektivní popis hořkosti piva. Významným inovačním prvkem je i komparativní metoda pro stanovení intenzity hořkosti a experimentální stanovení minimálního časového odstupu mezi vzorky hodnocenými v jednom kole.

  • Czech name

    Stanovení senzorické hořkosti piva

  • Czech description

    Vypracovaná metodika komplexního stanovení senzorické hořkosti piv zahrnuje metodu komparativního stanovení intenzity hořkosti a metodu stanovení časového hořkostního profilu. Metodika představuje ucelený postup pro hodnocení všech atributů hořkého vjemua je tak vhodným nástrojem pro objektivní popis hořkosti piva. Významným inovačním prvkem je i komparativní metoda pro stanovení intenzity hořkosti a experimentální stanovení minimálního časového odstupu mezi vzorky hodnocenými v jednom kole.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Significance of hop beta acids for Czech beers</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    VÚPS/2013/001

  • Regulation ID

    4/2013

  • Technical parameters

    Smlouva o využití metodiky byla uzavřena dne 15.5. 2013 s Mendelovou univerzitou v Brně, Zemědělská 1/1665, 613 00 Brno, IČ: 62156489, DIČ: CZ62156489. kontaktní osoby Ing. Alexandr Mikyška +420 224 900 160 (VUPS) a Ing. Tomáš Gregor, Ph.D., email: gregor@mendelu.cz, tel.:+420 545 133 340 (Mendelova univerzita).

  • Economical parameters

    Ekonomické přínosy při uplatnění metodiky ve výzkumné, výrobní praxi a výuce jsou nepřímé, jedná se o nástroj pro zkvalitnění kontroly výroby, výzkum nových chmelových surovin, vývoj nových značek piv, výuku VŠ studentů.

  • Certification body designation

    Státní zemědělská a potravinářská inspekce,Ústřední inspektorát, Květná 15, Brno

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů