Determination of sensory bitterness of beer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000838" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000838 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení senzorické hořkosti piva
Original language description
Vypracovaná metodika komplexního stanovení senzorické hořkosti piv zahrnuje metodu komparativního stanovení intenzity hořkosti a metodu stanovení časového hořkostního profilu. Metodika představuje ucelený postup pro hodnocení všech atributů hořkého vjemua je tak vhodným nástrojem pro objektivní popis hořkosti piva. Významným inovačním prvkem je i komparativní metoda pro stanovení intenzity hořkosti a experimentální stanovení minimálního časového odstupu mezi vzorky hodnocenými v jednom kole.
Czech name
Stanovení senzorické hořkosti piva
Czech description
Vypracovaná metodika komplexního stanovení senzorické hořkosti piv zahrnuje metodu komparativního stanovení intenzity hořkosti a metodu stanovení časového hořkostního profilu. Metodika představuje ucelený postup pro hodnocení všech atributů hořkého vjemua je tak vhodným nástrojem pro objektivní popis hořkosti piva. Významným inovačním prvkem je i komparativní metoda pro stanovení intenzity hořkosti a experimentální stanovení minimálního časového odstupu mezi vzorky hodnocenými v jednom kole.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Significance of hop beta acids for Czech beers</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
VÚPS/2013/001
Regulation ID
4/2013
Technical parameters
Smlouva o využití metodiky byla uzavřena dne 15.5. 2013 s Mendelovou univerzitou v Brně, Zemědělská 1/1665, 613 00 Brno, IČ: 62156489, DIČ: CZ62156489. kontaktní osoby Ing. Alexandr Mikyška +420 224 900 160 (VUPS) a Ing. Tomáš Gregor, Ph.D., email: gregor@mendelu.cz, tel.:+420 545 133 340 (Mendelova univerzita).
Economical parameters
Ekonomické přínosy při uplatnění metodiky ve výzkumné, výrobní praxi a výuce jsou nepřímé, jedná se o nástroj pro zkvalitnění kontroly výroby, výzkum nových chmelových surovin, vývoj nových značek piv, výuku VŠ studentů.
Certification body designation
Státní zemědělská a potravinářská inspekce,Ústřední inspektorát, Květná 15, Brno
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů