New barley varieties and the effect of the length of malting on malt quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001039" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001039 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nové odrůdy ječmene a vliv délky sladování na kvalitu sladu
Original language description
Nové odrůdy ječmene a vliv délky sladování na kvalitu sladu. V rámci přednášky byly představeny odrůdy ječmene Britney, Francin, KWS Asta, KWS Irina, Montoya, Odyssey, Overture, RGT Otakar a SU Zaza registrované v roce 2014 z pohledu jejich sladovnické kvality. Zkrácení sladování o jeden den se u sledovaných odrůd projevilo snížením extraktivnosti o 0,4 %, relativního extraktu při 45 °C o 0,6 %, Kolbachova čísla o 0,4 %, dosažitelného stupně prokvašení o 0,8 %. Nejvíce se zkrácení sladování odrazilo naúrovni cytolytického rozluštění. Degradace buněčných stěn se snížila o 13 % a obsah beta-glukanů ve sladině o 265 mg/l. Všechny odrůdy s jednou výjimkou se dostaly výrazně mimo akceptovatelnou úroveň obsahu beta-glukanů ve sladině. Přednáška na akci "Technologická porada" firmy Sladovny Soufflet ČR, a.s., sladovna Hodonice 8. 12. 2014.
Czech name
Nové odrůdy ječmene a vliv délky sladování na kvalitu sladu
Czech description
Nové odrůdy ječmene a vliv délky sladování na kvalitu sladu. V rámci přednášky byly představeny odrůdy ječmene Britney, Francin, KWS Asta, KWS Irina, Montoya, Odyssey, Overture, RGT Otakar a SU Zaza registrované v roce 2014 z pohledu jejich sladovnické kvality. Zkrácení sladování o jeden den se u sledovaných odrůd projevilo snížením extraktivnosti o 0,4 %, relativního extraktu při 45 °C o 0,6 %, Kolbachova čísla o 0,4 %, dosažitelného stupně prokvašení o 0,8 %. Nejvíce se zkrácení sladování odrazilo naúrovni cytolytického rozluštění. Degradace buněčných stěn se snížila o 13 % a obsah beta-glukanů ve sladině o 265 mg/l. Všechny odrůdy s jednou výjimkou se dostaly výrazně mimo akceptovatelnou úroveň obsahu beta-glukanů ve sladině. Přednáška na akci "Technologická porada" firmy Sladovny Soufflet ČR, a.s., sladovna Hodonice 8. 12. 2014.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů