All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

New barley varieties and the effect of the length of malting on malt quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001039" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001039 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nové odrůdy ječmene a vliv délky sladování na kvalitu sladu

  • Original language description

    Nové odrůdy ječmene a vliv délky sladování na kvalitu sladu. V rámci přednášky byly představeny odrůdy ječmene Britney, Francin, KWS Asta, KWS Irina, Montoya, Odyssey, Overture, RGT Otakar a SU Zaza registrované v roce 2014 z pohledu jejich sladovnické kvality. Zkrácení sladování o jeden den se u sledovaných odrůd projevilo snížením extraktivnosti o 0,4 %, relativního extraktu při 45 °C o 0,6 %, Kolbachova čísla o 0,4 %, dosažitelného stupně prokvašení o 0,8 %. Nejvíce se zkrácení sladování odrazilo naúrovni cytolytického rozluštění. Degradace buněčných stěn se snížila o 13 % a obsah beta-glukanů ve sladině o 265 mg/l. Všechny odrůdy s jednou výjimkou se dostaly výrazně mimo akceptovatelnou úroveň obsahu beta-glukanů ve sladině. Přednáška na akci "Technologická porada" firmy Sladovny Soufflet ČR, a.s., sladovna Hodonice 8. 12. 2014.

  • Czech name

    Nové odrůdy ječmene a vliv délky sladování na kvalitu sladu

  • Czech description

    Nové odrůdy ječmene a vliv délky sladování na kvalitu sladu. V rámci přednášky byly představeny odrůdy ječmene Britney, Francin, KWS Asta, KWS Irina, Montoya, Odyssey, Overture, RGT Otakar a SU Zaza registrované v roce 2014 z pohledu jejich sladovnické kvality. Zkrácení sladování o jeden den se u sledovaných odrůd projevilo snížením extraktivnosti o 0,4 %, relativního extraktu při 45 °C o 0,6 %, Kolbachova čísla o 0,4 %, dosažitelného stupně prokvašení o 0,8 %. Nejvíce se zkrácení sladování odrazilo naúrovni cytolytického rozluštění. Degradace buněčných stěn se snížila o 13 % a obsah beta-glukanů ve sladině o 265 mg/l. Všechny odrůdy s jednou výjimkou se dostaly výrazně mimo akceptovatelnou úroveň obsahu beta-glukanů ve sladině. Přednáška na akci "Technologická porada" firmy Sladovny Soufflet ČR, a.s., sladovna Hodonice 8. 12. 2014.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů