Can differences in malting varieties quality be underlined?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001038" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001038 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Lze zvýraznit kvalitativní rozdíly sladovnických odrůd?
Original language description
Lze zvýraznit kvalitativní rozdíly sladovnických odrůd? V důsledku intenzivního šlechtění je sladovnická kvalita současných odrůd velmi podobná. Zkrácením sladování o jeden den vyniknou rozdíly mezi odrůdami. Odrůdy, které jsou schopny v kratší době sladování dosáhnout přijatelných výsledků, mohou přispět k intenzifikaci sladování. Zkrácení sladování o jeden den se u sledovaných odrůd projevilo snížením extraktivnosti o 0,4 %, relativního extraktu při 45 °C o 0,6 %, Kolbachova čísla o 0,4 %, dosažitelného stupně prokvašení o 0,8 %. Nejvíce se zkrácení sladování odrazilo na úrovni cytolytického rozluštění. Degradace buněčných stěn se snížila o 13 % a obsah beta-glukanů ve sladině o 265 mg/l. Všechny odrůdy s jednou výjimkou se dostaly výrazně mimo akceptovatelnou úroveň obsahu beta-glukanů ve sladině. Přednáška, 37. Pivovarsko sladařský seminář, Plzeň, 23. 10. 2014.
Czech name
Lze zvýraznit kvalitativní rozdíly sladovnických odrůd?
Czech description
Lze zvýraznit kvalitativní rozdíly sladovnických odrůd? V důsledku intenzivního šlechtění je sladovnická kvalita současných odrůd velmi podobná. Zkrácením sladování o jeden den vyniknou rozdíly mezi odrůdami. Odrůdy, které jsou schopny v kratší době sladování dosáhnout přijatelných výsledků, mohou přispět k intenzifikaci sladování. Zkrácení sladování o jeden den se u sledovaných odrůd projevilo snížením extraktivnosti o 0,4 %, relativního extraktu při 45 °C o 0,6 %, Kolbachova čísla o 0,4 %, dosažitelného stupně prokvašení o 0,8 %. Nejvíce se zkrácení sladování odrazilo na úrovni cytolytického rozluštění. Degradace buněčných stěn se snížila o 13 % a obsah beta-glukanů ve sladině o 265 mg/l. Všechny odrůdy s jednou výjimkou se dostaly výrazně mimo akceptovatelnou úroveň obsahu beta-glukanů ve sladině. Přednáška, 37. Pivovarsko sladařský seminář, Plzeň, 23. 10. 2014.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1310091" target="_blank" >QJ1310091: Malting barley for the</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů