All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Barley grain quality from the experimental stations in the Czech Republic, crop 2014

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001126" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001126 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014

  • Original language description

    Průměrný obsah dusíkatých látek v zrnu se u vybraných odrůd jarního ječmene ve zkušebních stanicích v České republice pohyboval kolem 11,1 % a kolísal v rozmezí 8,5 – 15,4 %. Vyšší obsah dusíkatých látek vykázaly pokusné stanice v kukuřičné výrobní oblasti (12,2 %). Průměrný podíl předního zrna byl na úrovni 91,3 %. Rozpětí, ve kterém se tento znak pohyboval, bylo značné (28 – 99 %). Příměsí sladařsky nevyužitelných (zrna s vyraženým klíčkem, zrna mechanicky poškozená, zrna zjevně plesnivá atd.) bylo málo (v průměru 1,3 %). Ojediněle se vyskytly vzorky, u kterých byl zaznamenán vyšší podíl některé z vad. Příměsí sladařsky částečně využitelných bylo v průměru 3,0 %. Sachambula, L., Psota, V.: Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014. Sdružení pro ječmen a slad, Kompendium 2015 ke konferenci „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26.-29.1. 2015. 17 - 21, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.

  • Czech name

    Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014

  • Czech description

    Průměrný obsah dusíkatých látek v zrnu se u vybraných odrůd jarního ječmene ve zkušebních stanicích v České republice pohyboval kolem 11,1 % a kolísal v rozmezí 8,5 – 15,4 %. Vyšší obsah dusíkatých látek vykázaly pokusné stanice v kukuřičné výrobní oblasti (12,2 %). Průměrný podíl předního zrna byl na úrovni 91,3 %. Rozpětí, ve kterém se tento znak pohyboval, bylo značné (28 – 99 %). Příměsí sladařsky nevyužitelných (zrna s vyraženým klíčkem, zrna mechanicky poškozená, zrna zjevně plesnivá atd.) bylo málo (v průměru 1,3 %). Ojediněle se vyskytly vzorky, u kterých byl zaznamenán vyšší podíl některé z vad. Příměsí sladařsky částečně využitelných bylo v průměru 3,0 %. Sachambula, L., Psota, V.: Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014. Sdružení pro ječmen a slad, Kompendium 2015 ke konferenci „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26.-29.1. 2015. 17 - 21, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů