Barley grain quality from the experimental stations in the Czech Republic, crop 2014
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001126" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001126 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014
Original language description
Průměrný obsah dusíkatých látek v zrnu se u vybraných odrůd jarního ječmene ve zkušebních stanicích v České republice pohyboval kolem 11,1 % a kolísal v rozmezí 8,5 – 15,4 %. Vyšší obsah dusíkatých látek vykázaly pokusné stanice v kukuřičné výrobní oblasti (12,2 %). Průměrný podíl předního zrna byl na úrovni 91,3 %. Rozpětí, ve kterém se tento znak pohyboval, bylo značné (28 – 99 %). Příměsí sladařsky nevyužitelných (zrna s vyraženým klíčkem, zrna mechanicky poškozená, zrna zjevně plesnivá atd.) bylo málo (v průměru 1,3 %). Ojediněle se vyskytly vzorky, u kterých byl zaznamenán vyšší podíl některé z vad. Příměsí sladařsky částečně využitelných bylo v průměru 3,0 %. Sachambula, L., Psota, V.: Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014. Sdružení pro ječmen a slad, Kompendium 2015 ke konferenci „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26.-29.1. 2015. 17 - 21, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.
Czech name
Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014
Czech description
Průměrný obsah dusíkatých látek v zrnu se u vybraných odrůd jarního ječmene ve zkušebních stanicích v České republice pohyboval kolem 11,1 % a kolísal v rozmezí 8,5 – 15,4 %. Vyšší obsah dusíkatých látek vykázaly pokusné stanice v kukuřičné výrobní oblasti (12,2 %). Průměrný podíl předního zrna byl na úrovni 91,3 %. Rozpětí, ve kterém se tento znak pohyboval, bylo značné (28 – 99 %). Příměsí sladařsky nevyužitelných (zrna s vyraženým klíčkem, zrna mechanicky poškozená, zrna zjevně plesnivá atd.) bylo málo (v průměru 1,3 %). Ojediněle se vyskytly vzorky, u kterých byl zaznamenán vyšší podíl některé z vad. Příměsí sladařsky částečně využitelných bylo v průměru 3,0 %. Sachambula, L., Psota, V.: Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014. Sdružení pro ječmen a slad, Kompendium 2015 ke konferenci „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26.-29.1. 2015. 17 - 21, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů