All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pascalized homogenate of the green hops as an alternative method of post-harvest processing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001172" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001172 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Paskalizovaný homogenát zeleného chmele jako alternativní způsob posklizňového zpracování

  • Original language description

    Odborný článek. Tříleté testy tlakovaných homogenátů zeleného jasně ukázaly rozdíly ve složení homogenátů a sušeného chmele. Skladovatelnost homogenátů balených v bariérovém obalu je srovnatelná se sušeným chmelem. Homogenát obsahuje podstatně vyšší množství oxidovatelných a termolabilních látek, beta-kyselin, chmelových silic, celkových polyfenolů a xanthohumolu. Aplikace homogenátu v pozdních fázích chmelení přináší zvýšení obsahu prenylflavonoidů v pivu. Slibná může být aplikace při studeném chmelení. Homogenát vykazoval vysokou aktivitu proti původce žaludečních vředů, H. Pylori, výzkum pokračuje. Pravděpodobně hlavního benefitu celého poolu biologicky aktivních složek v homogenátu čerstvého chmele může být dosaženo při výrobě potravinových doplňků. Některé z nich jsou již na tuzemském trhu.Pivovarský kalendář 2016. VÚPS, Praha, 2015, pp. 119-126, ISBN 978-80-86576-68-X.

  • Czech name

    Paskalizovaný homogenát zeleného chmele jako alternativní způsob posklizňového zpracování

  • Czech description

    Odborný článek. Tříleté testy tlakovaných homogenátů zeleného jasně ukázaly rozdíly ve složení homogenátů a sušeného chmele. Skladovatelnost homogenátů balených v bariérovém obalu je srovnatelná se sušeným chmelem. Homogenát obsahuje podstatně vyšší množství oxidovatelných a termolabilních látek, beta-kyselin, chmelových silic, celkových polyfenolů a xanthohumolu. Aplikace homogenátu v pozdních fázích chmelení přináší zvýšení obsahu prenylflavonoidů v pivu. Slibná může být aplikace při studeném chmelení. Homogenát vykazoval vysokou aktivitu proti původce žaludečních vředů, H. Pylori, výzkum pokračuje. Pravděpodobně hlavního benefitu celého poolu biologicky aktivních složek v homogenátu čerstvého chmele může být dosaženo při výrobě potravinových doplňků. Některé z nich jsou již na tuzemském trhu.Pivovarský kalendář 2016. VÚPS, Praha, 2015, pp. 119-126, ISBN 978-80-86576-68-X.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů