Pascalized homogenate of the green hops as an alternative method of post-harvest processing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001172" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001172 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Paskalizovaný homogenát zeleného chmele jako alternativní způsob posklizňového zpracování
Original language description
Odborný článek. Tříleté testy tlakovaných homogenátů zeleného jasně ukázaly rozdíly ve složení homogenátů a sušeného chmele. Skladovatelnost homogenátů balených v bariérovém obalu je srovnatelná se sušeným chmelem. Homogenát obsahuje podstatně vyšší množství oxidovatelných a termolabilních látek, beta-kyselin, chmelových silic, celkových polyfenolů a xanthohumolu. Aplikace homogenátu v pozdních fázích chmelení přináší zvýšení obsahu prenylflavonoidů v pivu. Slibná může být aplikace při studeném chmelení. Homogenát vykazoval vysokou aktivitu proti původce žaludečních vředů, H. Pylori, výzkum pokračuje. Pravděpodobně hlavního benefitu celého poolu biologicky aktivních složek v homogenátu čerstvého chmele může být dosaženo při výrobě potravinových doplňků. Některé z nich jsou již na tuzemském trhu.Pivovarský kalendář 2016. VÚPS, Praha, 2015, pp. 119-126, ISBN 978-80-86576-68-X.
Czech name
Paskalizovaný homogenát zeleného chmele jako alternativní způsob posklizňového zpracování
Czech description
Odborný článek. Tříleté testy tlakovaných homogenátů zeleného jasně ukázaly rozdíly ve složení homogenátů a sušeného chmele. Skladovatelnost homogenátů balených v bariérovém obalu je srovnatelná se sušeným chmelem. Homogenát obsahuje podstatně vyšší množství oxidovatelných a termolabilních látek, beta-kyselin, chmelových silic, celkových polyfenolů a xanthohumolu. Aplikace homogenátu v pozdních fázích chmelení přináší zvýšení obsahu prenylflavonoidů v pivu. Slibná může být aplikace při studeném chmelení. Homogenát vykazoval vysokou aktivitu proti původce žaludečních vředů, H. Pylori, výzkum pokračuje. Pravděpodobně hlavního benefitu celého poolu biologicky aktivních složek v homogenátu čerstvého chmele může být dosaženo při výrobě potravinových doplňků. Některé z nich jsou již na tuzemském trhu.Pivovarský kalendář 2016. VÚPS, Praha, 2015, pp. 119-126, ISBN 978-80-86576-68-X.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů