Wort clarity of spring barley varieties included in the List of Recommended Varieties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000079" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000079 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Čirost sladiny odrůd jarního ječmene zařazených do SDO
Original language description
U vzorků odrůd ječmene hodnocených v rámci registračního řízení je každoročně kromě jiných znaků vizuálně stanovována čirosti sladiny a současně je stanovován zákal sladiny pomocí zákaloměru. Statisticky byly zpracovány hodnoty čirosti a zákalu sladiny za pět let (více než 2500 vzorků). 86 % vzorků vykázalo čirou sladinu, 8 % slabě opalizující sladinu, 5 % opalizující sladinu a 1 % vykázalo sladinu se zákalem. Byly stanoveny hranice intervalů pro čirou sladinu, sladinu slabě opalizující, opalizující a sladinu se zákalem. U odrůd zařazených do Seznamu doporučených odrůd byla stanovena četnost výskytu vzorků se zákalem nad 4,00 j EBC. Pouze u tři odrůd z tohoto sortimentu byla zaznamenána v některých případech hodnota zákalu vyšší než 4,00 j.EBC. Přednáška -Tradiční ječmenářský seminář, Plzeň 01/11/2016, Frýdek Místek, 03/11/2016.
Czech name
Čirost sladiny odrůd jarního ječmene zařazených do SDO
Czech description
U vzorků odrůd ječmene hodnocených v rámci registračního řízení je každoročně kromě jiných znaků vizuálně stanovována čirosti sladiny a současně je stanovován zákal sladiny pomocí zákaloměru. Statisticky byly zpracovány hodnoty čirosti a zákalu sladiny za pět let (více než 2500 vzorků). 86 % vzorků vykázalo čirou sladinu, 8 % slabě opalizující sladinu, 5 % opalizující sladinu a 1 % vykázalo sladinu se zákalem. Byly stanoveny hranice intervalů pro čirou sladinu, sladinu slabě opalizující, opalizující a sladinu se zákalem. U odrůd zařazených do Seznamu doporučených odrůd byla stanovena četnost výskytu vzorků se zákalem nad 4,00 j EBC. Pouze u tři odrůd z tohoto sortimentu byla zaznamenána v některých případech hodnota zákalu vyšší než 4,00 j.EBC. Přednáška -Tradiční ječmenářský seminář, Plzeň 01/11/2016, Frýdek Místek, 03/11/2016.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů