All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Clarity of wort from varieties included in the List of the Recommended Varieties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000081" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000081 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Čirost sladiny z odrůd zařazených do Seznamu doporučených odrůd

  • Original language description

    U vzorků odrůd ječmene hodnocených v rámci registračního řízení je každoročně kromě jiných znaků vizuálně stanovována čirosti sladiny a současně je stanovován zákal sladiny pomocí zákaloměru. Statisticky byly zpracovány hodnoty čirosti a zákalu sladiny za pět let (více než 2500 vzorků). 86 % vzorků vykázalo čirou sladinu, 8 % slabě opalizující sladinu, 5 % opalizující sladinu a 1 % vykázalo sladinu se zákalem. Byly stanoveny hranice intervalů pro čirou sladinu, sladinu slabě opalizující, opalizující a sladinu se zákalem. U odrůd zařazených do Seznamu doporučených odrůd byla stanovena četnost výskytu vzorků se zákalem nad 4,00 j EBC. Pouze u tři odrůd z tohoto sortimentu byla zaznamenána v některých případech hodnota zákalu vyšší než 4,00 j.EBC. Přednáška - 38. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 26. 10. 2016.

  • Czech name

    Čirost sladiny z odrůd zařazených do Seznamu doporučených odrůd

  • Czech description

    U vzorků odrůd ječmene hodnocených v rámci registračního řízení je každoročně kromě jiných znaků vizuálně stanovována čirosti sladiny a současně je stanovován zákal sladiny pomocí zákaloměru. Statisticky byly zpracovány hodnoty čirosti a zákalu sladiny za pět let (více než 2500 vzorků). 86 % vzorků vykázalo čirou sladinu, 8 % slabě opalizující sladinu, 5 % opalizující sladinu a 1 % vykázalo sladinu se zákalem. Byly stanoveny hranice intervalů pro čirou sladinu, sladinu slabě opalizující, opalizující a sladinu se zákalem. U odrůd zařazených do Seznamu doporučených odrůd byla stanovena četnost výskytu vzorků se zákalem nad 4,00 j EBC. Pouze u tři odrůd z tohoto sortimentu byla zaznamenána v některých případech hodnota zákalu vyšší než 4,00 j.EBC. Přednáška - 38. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 26. 10. 2016.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310091" target="_blank" >QJ1310091: Malting barley for the</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů