All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Malting quality of winter and spring wheat, crop 2013 – 2015

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000080" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000080 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sladovnická kvalita ozimé a jarní pšenice ze sklizně 2013 – 2015

  • Original language description

    V průběhu tří sklizňových let bylo analyzováno celkem 81 vzorků pšenice ozimé a 33 vzorků pšenice jarní, každý rok z 3 stanovišť. Cílem bylo nalézt sestavu vhodných znaků pro hodnocení sladovnické kvality odrůd pšenice. Sledovali jsme celkem 35 základních i speciálních znaků. Odrůdy pšenice poskytovaly dostatečně vysoký obsah extraktu, průměrná hodnota tohoto znaku byla 83,8 %. Proteolytické rozluštění vyjádřené hodnotou Kolbachova čísla bylo v průměru 34 %. Odrůdy pšenice měly ve srovnání s ječným sladem vyšší viskozitu a pH. Friabilita (křehkost) sladu byla velmi nízká, pohybovala se v intervalu 10 – 48 %. Obsah β-glukanů ve sladině byl velmi nízký, průměrná hodnota 28 mg/l. Přednáška - 38. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 26. 10. 2016.

  • Czech name

    Sladovnická kvalita ozimé a jarní pšenice ze sklizně 2013 – 2015

  • Czech description

    V průběhu tří sklizňových let bylo analyzováno celkem 81 vzorků pšenice ozimé a 33 vzorků pšenice jarní, každý rok z 3 stanovišť. Cílem bylo nalézt sestavu vhodných znaků pro hodnocení sladovnické kvality odrůd pšenice. Sledovali jsme celkem 35 základních i speciálních znaků. Odrůdy pšenice poskytovaly dostatečně vysoký obsah extraktu, průměrná hodnota tohoto znaku byla 83,8 %. Proteolytické rozluštění vyjádřené hodnotou Kolbachova čísla bylo v průměru 34 %. Odrůdy pšenice měly ve srovnání s ječným sladem vyšší viskozitu a pH. Friabilita (křehkost) sladu byla velmi nízká, pohybovala se v intervalu 10 – 48 %. Obsah β-glukanů ve sladině byl velmi nízký, průměrná hodnota 28 mg/l. Přednáška - 38. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 26. 10. 2016.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů