All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Malting barley in the 2016

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000019" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000019 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sladovniký ječmen v roce 2016

  • Original language description

    Sklizeň ječmene v roce 2016 probíhala za nepříznivých povětrnostních podmínek (časté přeháňky a bouřky) a tomu odpovídá i zvýšená vlhkost zrna v porovnání s předchozími roky. Sklizené zrno ječmene mělo v řadě případů zvýšený obsah dusíkatých látek a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn vyšší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn (změna barvy) a zrn se zahnědlými špičkami. Za největší riziko sklizně 2016 je nutné považovat výskyt zjevné i skryté porostlosti a s tím spojenou ztrátu klíčivosti zrna během skladování. Je nutná kontrola pomocí stanovení čísla poklesu při nákupu ječmene a u porostlého zrna pravidelná kontrola klíčivosti.

  • Czech name

    Sladovniký ječmen v roce 2016

  • Czech description

    Sklizeň ječmene v roce 2016 probíhala za nepříznivých povětrnostních podmínek (časté přeháňky a bouřky) a tomu odpovídá i zvýšená vlhkost zrna v porovnání s předchozími roky. Sklizené zrno ječmene mělo v řadě případů zvýšený obsah dusíkatých látek a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn vyšší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn (změna barvy) a zrn se zahnědlými špičkami. Za největší riziko sklizně 2016 je nutné považovat výskyt zjevné i skryté porostlosti a s tím spojenou ztrátu klíčivosti zrna během skladování. Je nutná kontrola pomocí stanovení čísla poklesu při nákupu ječmene a u porostlého zrna pravidelná kontrola klíčivosti.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Kompendium 2017

  • ISBN

    978-80-213-2735-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    11-14

  • Publisher name

    Spolek pro ječmen a slad

  • Place of publication

    Velká Bystřice

  • Event location

    Libčany

  • Event date

    Jan 1, 2017

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article