All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Malting barley grain quality in the Czech Republic, crop 2016

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000083" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000083 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita sladovnického ječmene ze sklizně 2016

  • Original language description

    Množství sklizeného ječmene je 1,2 mil. tun. Sklizeň probíhala za nepříznivých podmínek (časté přeháňky a bouřky) a tomu odpovídá i zvýšená vlhkost zrna v porovnání s předchozími roky. Ječmen má zvýšený obsah dusíkatých látek a příznivý obsah škrobu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn vyšší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn (změna barvy) a zrn se zahnědlými špičkami. Za největší riziko sklizně 2016 je nutné považovat výskyt zjevné i skryté porostlosti a s tím spojenou ztrátu klíčivosti zrna během skladování – je nutná kontrola porostlosti pomocí pádového čísla při nákupu ječmene a u porostlého zrna pravidelná kontrola klíčivosti. Přednáška: Psota, V., Hartman, I., Sachambula, L.: Kvalita sladovnického ječmene ze sklizně 2016. Konference „Ječmen v praxi. Klíčem k úspěchu je kvalita.“. Spolek pro ječmen a slad. 01. 02. 2017, Plzeň, 02. 02. 2017, Vsisko.

  • Czech name

    Kvalita sladovnického ječmene ze sklizně 2016

  • Czech description

    Množství sklizeného ječmene je 1,2 mil. tun. Sklizeň probíhala za nepříznivých podmínek (časté přeháňky a bouřky) a tomu odpovídá i zvýšená vlhkost zrna v porovnání s předchozími roky. Ječmen má zvýšený obsah dusíkatých látek a příznivý obsah škrobu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn vyšší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn (změna barvy) a zrn se zahnědlými špičkami. Za největší riziko sklizně 2016 je nutné považovat výskyt zjevné i skryté porostlosti a s tím spojenou ztrátu klíčivosti zrna během skladování – je nutná kontrola porostlosti pomocí pádového čísla při nákupu ječmene a u porostlého zrna pravidelná kontrola klíčivosti. Přednáška: Psota, V., Hartman, I., Sachambula, L.: Kvalita sladovnického ječmene ze sklizně 2016. Konference „Ječmen v praxi. Klíčem k úspěchu je kvalita.“. Spolek pro ječmen a slad. 01. 02. 2017, Plzeň, 02. 02. 2017, Vsisko.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů