Malting barley in the 2016
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000077" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000077 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sladovnický ječmen v roce 2016
Original language description
Sklizeň ječmene v roce 2016 probíhala za nepříznivých povětrnostních podmínek (časté přeháňky a bouřky) a tomu odpovídá i zvýšená vlhkost zrna v porovnání s předchozími roky. Sklizené zrno ječmene mělo v řadě případů zvýšený obsah dusíkatých látek a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn vyšší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn (změna barvy) a zrn se zahnědlými špičkami. Za největší riziko sklizně 2016 je nutné považovat výskyt zjevné i skryté porostlosti a s tím spojenou ztrátu klíčivosti zrna během skladování. Je nutná kontrola pomocí stanovení čísla poklesu při nákupu ječmene a u porostlého zrna pravidelná kontrola klíčivosti. Konference „Ječmen v praxi. Klíčem k úspěchu je kvalita.“. Spolek pro ječmen a slad. Přednášky: Libčany, Plzeň, Vsisko, Černá hora, 31.1. , 1.2. - 3.2. 2017.Spolek pro ječmen a slad. ISBN 978-80-213-2735-1.
Czech name
Sladovnický ječmen v roce 2016
Czech description
Sklizeň ječmene v roce 2016 probíhala za nepříznivých povětrnostních podmínek (časté přeháňky a bouřky) a tomu odpovídá i zvýšená vlhkost zrna v porovnání s předchozími roky. Sklizené zrno ječmene mělo v řadě případů zvýšený obsah dusíkatých látek a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn vyšší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn (změna barvy) a zrn se zahnědlými špičkami. Za největší riziko sklizně 2016 je nutné považovat výskyt zjevné i skryté porostlosti a s tím spojenou ztrátu klíčivosti zrna během skladování. Je nutná kontrola pomocí stanovení čísla poklesu při nákupu ječmene a u porostlého zrna pravidelná kontrola klíčivosti. Konference „Ječmen v praxi. Klíčem k úspěchu je kvalita.“. Spolek pro ječmen a slad. Přednášky: Libčany, Plzeň, Vsisko, Černá hora, 31.1. , 1.2. - 3.2. 2017.Spolek pro ječmen a slad. ISBN 978-80-213-2735-1.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů