All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Beer-raw materials for beer production, production technology, importance in human diet and food industry, legislation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000104" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000104 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60193697:_____/18:N0000077 RIV/60193697:_____/19:N0000154

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pivo – suroviny pro výrobu piva, technologie výroby, význam ve výživě člověka a potravinářském průmyslu, legislativa.

  • Original language description

    Pivo - slad a suroviny pro výrobu piva, technologie výroby, význam ve výživě člověka a potravinářském průmyslu, legislativa. Ekonomické parametry ovlivňované sladem (varní výtěžek, energetická náročnost, náklady na filtraci). Senzorické a kvalitativní parametry ovlivňované sladem (barva, chuť, vůně, plnost, pěnivost, čirost, senzorická a koloidní stabilita). Chmel (původ a historie, pěstební oblasti, chmelová hlávka, složení chmele, chmelové výrobky). Kvasinky (systematika, spodní a svrchní kvašení, kontaminace). Výroba piva ("sládek dělá mladinu, kvasnice dělají pivo"), dekokční a infuzní rmutování, scezování a vyslazování, chmelovar, chlazení mladiny, kvašení a zrání, balení a transport, chráněné zeměpisné označení "České pivo", pozitivní vliv konzumace alkoholu - prevence vzniku kardiovaskulárních chorob, pozitivní účinky umírněného pití piva, pivo je koktejl nutričně významných a zdravotně prospěšných látek, pivo a zdraví. Přednáška v rámci předmětu: Hygiena a technologie nápojů, ovoce, zeleniny, suchých plodů, hub a výrobků z nich, studijní obor Bezpečnost a kvalita potravin, 1. ročník navazujícího magisterského programu,VFU Brno, 2.3.2017, VFU Brno, 24. 10. 2017

  • Czech name

    Pivo – suroviny pro výrobu piva, technologie výroby, význam ve výživě člověka a potravinářském průmyslu, legislativa.

  • Czech description

    Pivo - slad a suroviny pro výrobu piva, technologie výroby, význam ve výživě člověka a potravinářském průmyslu, legislativa. Ekonomické parametry ovlivňované sladem (varní výtěžek, energetická náročnost, náklady na filtraci). Senzorické a kvalitativní parametry ovlivňované sladem (barva, chuť, vůně, plnost, pěnivost, čirost, senzorická a koloidní stabilita). Chmel (původ a historie, pěstební oblasti, chmelová hlávka, složení chmele, chmelové výrobky). Kvasinky (systematika, spodní a svrchní kvašení, kontaminace). Výroba piva ("sládek dělá mladinu, kvasnice dělají pivo"), dekokční a infuzní rmutování, scezování a vyslazování, chmelovar, chlazení mladiny, kvašení a zrání, balení a transport, chráněné zeměpisné označení "České pivo", pozitivní vliv konzumace alkoholu - prevence vzniku kardiovaskulárních chorob, pozitivní účinky umírněného pití piva, pivo je koktejl nutričně významných a zdravotně prospěšných látek, pivo a zdraví. Přednáška v rámci předmětu: Hygiena a technologie nápojů, ovoce, zeleniny, suchých plodů, hub a výrobků z nich, studijní obor Bezpečnost a kvalita potravin, 1. ročník navazujícího magisterského programu,VFU Brno, 2.3.2017, VFU Brno, 24. 10. 2017

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů