Beer-raw materials for beer production, production technology, importance in human diet and food industry, legislation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000154" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000154 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60193697:_____/17:N0000104 RIV/60193697:_____/18:N0000077
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pivo – suroviny pro výrobu piva, technologie výroby, význam ve výživě člověka a potravinářském průmyslu, legislativa
Original language description
Ekonomické parametry ovlivňované sladem (varní výtěžek, energetická náročnost, náklady na filtraci). Senzorické a kvalitativní parametry ovlivňované sladem (barva, chuť, vůně, plnost, pěnivost, čirost, senzorická a koloidní stabilita). Chmel (původ a historie, pěstební oblasti, chmelová hlávka, složení chmele, chmelové výrobky). Kvasinky (systematika, spodní a svrchní kvašení, kontaminace). Výroba piva ("sládek dělá mladinu, kvasnice dělají pivo"), dekokční a infuzní rmutování, scezování a vyslazování, chmelovar, chlazení mladiny, kvašení a zrání, balení a transport, chráněné zeměpisné označení "České pivo", pozitivní vliv konzumace alkoholu - prevence vzniku kardiovaskulárních chorob, pozitivní účinky umírněného pití piva, pivo je koktejl nutričně významných a zdravotně prospěšných látek, pivo a zdraví.Přednáška v rámci předmětu: Hygiena a technologie nápojů, ovoce, zeleniny, suchých plodů, hub a výrobků z nich, studijní obor Bezpečnost a kvalita potravin, 1. ročník navazujícího magisterského programu, VFU Brno, 19. 11. 2019.
Czech name
Pivo – suroviny pro výrobu piva, technologie výroby, význam ve výživě člověka a potravinářském průmyslu, legislativa
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů