All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Czech malting in the course of time

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000079" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000079 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60193697:_____/19:N0000096

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    České sladovnictví v běhu času

  • Original language description

    5. října 1842 – začíná novodobá historie českého piva. Ječmen – základní surovina pro výrobu sladu. Metody šlechtění ječmene. Šlechtitelský progres. Expozice Sladařského ústavu na Výstavě soudobé kultury v Československu v roce 1928. Ječmen v Československu ve 20. letech 20. století. Chráněné zeměpisné označení „České pivo“. Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení obilek. Ve sladovně jsou zrnu poskytovány podmínky vhodné pro klíčení a současně je snaha maximálně omezit růstové procesy. Máčení - náduvník. Klíčení - klíčidla – humnová sladovna. Klíčení - klíčidla – pneumatická sladovna. Hvozdění - hvozd. Počet sladoven 1880 - 2017. Mapa sladoven Československé republiky ve 20. letech 20. století. Výroba sladu (v 1000 tun) 1926-2017. Vývoz sladu (1 000 t) 1920-2017. Ječmenářská ročenka. Výroba piva v 1000 hl. Seznam pivovarů využívajících CHZO České piv. Vývoz piva v tis. hl. Vývoz piva podle zemí (hl) v roce 2017. Přednáška - Psota, V.: České sladovnictví v běhu času. Plzeňský Prazdroj, a.s., Pivovar Plzeň. Tradiční ječmenářský seminář, Plzeň, 20/11/2018.

  • Czech name

    České sladovnictví v běhu času

  • Czech description

    5. října 1842 – začíná novodobá historie českého piva. Ječmen – základní surovina pro výrobu sladu. Metody šlechtění ječmene. Šlechtitelský progres. Expozice Sladařského ústavu na Výstavě soudobé kultury v Československu v roce 1928. Ječmen v Československu ve 20. letech 20. století. Chráněné zeměpisné označení „České pivo“. Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení obilek. Ve sladovně jsou zrnu poskytovány podmínky vhodné pro klíčení a současně je snaha maximálně omezit růstové procesy. Máčení - náduvník. Klíčení - klíčidla – humnová sladovna. Klíčení - klíčidla – pneumatická sladovna. Hvozdění - hvozd. Počet sladoven 1880 - 2017. Mapa sladoven Československé republiky ve 20. letech 20. století. Výroba sladu (v 1000 tun) 1926-2017. Vývoz sladu (1 000 t) 1920-2017. Ječmenářská ročenka. Výroba piva v 1000 hl. Seznam pivovarů využívajících CHZO České piv. Vývoz piva v tis. hl. Vývoz piva podle zemí (hl) v roce 2017. Přednáška - Psota, V.: České sladovnictví v běhu času. Plzeňský Prazdroj, a.s., Pivovar Plzeň. Tradiční ječmenářský seminář, Plzeň, 20/11/2018.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů