Czech malting in the course of time
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000079" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000079 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60193697:_____/19:N0000096
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
České sladovnictví v běhu času
Original language description
5. října 1842 – začíná novodobá historie českého piva. Ječmen – základní surovina pro výrobu sladu. Metody šlechtění ječmene. Šlechtitelský progres. Expozice Sladařského ústavu na Výstavě soudobé kultury v Československu v roce 1928. Ječmen v Československu ve 20. letech 20. století. Chráněné zeměpisné označení „České pivo“. Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení obilek. Ve sladovně jsou zrnu poskytovány podmínky vhodné pro klíčení a současně je snaha maximálně omezit růstové procesy. Máčení - náduvník. Klíčení - klíčidla – humnová sladovna. Klíčení - klíčidla – pneumatická sladovna. Hvozdění - hvozd. Počet sladoven 1880 - 2017. Mapa sladoven Československé republiky ve 20. letech 20. století. Výroba sladu (v 1000 tun) 1926-2017. Vývoz sladu (1 000 t) 1920-2017. Ječmenářská ročenka. Výroba piva v 1000 hl. Seznam pivovarů využívajících CHZO České piv. Vývoz piva v tis. hl. Vývoz piva podle zemí (hl) v roce 2017. Přednáška - Psota, V.: České sladovnictví v běhu času. Plzeňský Prazdroj, a.s., Pivovar Plzeň. Tradiční ječmenářský seminář, Plzeň, 20/11/2018.
Czech name
České sladovnictví v běhu času
Czech description
5. října 1842 – začíná novodobá historie českého piva. Ječmen – základní surovina pro výrobu sladu. Metody šlechtění ječmene. Šlechtitelský progres. Expozice Sladařského ústavu na Výstavě soudobé kultury v Československu v roce 1928. Ječmen v Československu ve 20. letech 20. století. Chráněné zeměpisné označení „České pivo“. Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení obilek. Ve sladovně jsou zrnu poskytovány podmínky vhodné pro klíčení a současně je snaha maximálně omezit růstové procesy. Máčení - náduvník. Klíčení - klíčidla – humnová sladovna. Klíčení - klíčidla – pneumatická sladovna. Hvozdění - hvozd. Počet sladoven 1880 - 2017. Mapa sladoven Československé republiky ve 20. letech 20. století. Výroba sladu (v 1000 tun) 1926-2017. Vývoz sladu (1 000 t) 1920-2017. Ječmenářská ročenka. Výroba piva v 1000 hl. Seznam pivovarů využívajících CHZO České piv. Vývoz piva v tis. hl. Vývoz piva podle zemí (hl) v roce 2017. Přednáška - Psota, V.: České sladovnictví v běhu času. Plzeňský Prazdroj, a.s., Pivovar Plzeň. Tradiční ječmenářský seminář, Plzeň, 20/11/2018.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů