Czech malting in the course of time in eight chapters
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000080" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000080 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
České sladovnictví v běhu času v osmi kapitolách
Original language description
Přednáška - České sladovnictví v běhu času v osmi kapitolách. 5. října 1842 – začíná novodobá historie českého piva. Ječmen – základní surovina pro výrobu sladu. Metody šlechtění ječmene. Šlechtitelský progres. Expozice Sladařského ústavu na Výstavě soudobé kultury v Československu v roce 1928. Ječmen v Československu ve 20. letech 20. století. Chráněné zeměpisné označení „České pivo“. Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení obilek. Ve sladovně jsou zrnu poskytovány podmínky vhodné pro klíčení a současně je snaha maximálně omezit růstové procesy. Máčení - náduvník. Klíčení - klíčidla – humnová sladovna. Klíčení - klíčidla – pneumatická sladovna. Hvozdění - hvozd. Počet sladoven 1880 - 2017. Mapa sladoven Československé republiky ve 20. letech 20. století. Výroba sladu (v 1000 tun) 1926-2017. Vývoz sladu (1 000 t) 1920-2017. Ječmenářská ročenka. Přednáška - Psota, V.: České sladovnictví v běhu času v osmi kapitolách. In: Konference Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracování produktů, VÚP Troubsko, Brno, 22/11/2018.
Czech name
České sladovnictví v běhu času v osmi kapitolách
Czech description
Přednáška - České sladovnictví v běhu času v osmi kapitolách. 5. října 1842 – začíná novodobá historie českého piva. Ječmen – základní surovina pro výrobu sladu. Metody šlechtění ječmene. Šlechtitelský progres. Expozice Sladařského ústavu na Výstavě soudobé kultury v Československu v roce 1928. Ječmen v Československu ve 20. letech 20. století. Chráněné zeměpisné označení „České pivo“. Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení obilek. Ve sladovně jsou zrnu poskytovány podmínky vhodné pro klíčení a současně je snaha maximálně omezit růstové procesy. Máčení - náduvník. Klíčení - klíčidla – humnová sladovna. Klíčení - klíčidla – pneumatická sladovna. Hvozdění - hvozd. Počet sladoven 1880 - 2017. Mapa sladoven Československé republiky ve 20. letech 20. století. Výroba sladu (v 1000 tun) 1926-2017. Vývoz sladu (1 000 t) 1920-2017. Ječmenářská ročenka. Přednáška - Psota, V.: České sladovnictví v běhu času v osmi kapitolách. In: Konference Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracování produktů, VÚP Troubsko, Brno, 22/11/2018.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů