All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbiology of brewing production - importance and diagnostics of the genus bacteria Kocuria (Micrococcus) in brewing production.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000103" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000103 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiologie pivovarské výroby – význam a diagnostika bakterií rodu Kocuria (Micrococcus) v pivovarské výrobě.

  • Original language description

    Významné pivovarské druhy mikrokoků byly reklasifikovány do rodu Kocuria: Kocuria kristinae (dříve Micrococcus kristinae) a Kocuria varians (dříve Micrococcus varians). Bakterie rodu Kocuria patří do méně riskantních mikrobiálních kontaminantů pivovaru a pivovaru. Druhy Kocuria kristinae mohou výjimečně způsobit zkažení piva. Významné je jejich záměna s rizikovějšími pediokoky. Uvádíme přehled základních morfologických a fyziologických vlastností druhů Kocuria (Micrococcus) a popisujeme jejich škodlivost v procesu vaření. Studie hodnotila vhodnost vybraných kultivačních médií v pivovarnické laboratoři. Na fotografiích jsou prezentovány kolonie bakterií na různých médiích. Poster byl prezentován na 39. Pivovarsko-sladařském semináři, Plzeň, 2018.

  • Czech name

    Mikrobiologie pivovarské výroby – význam a diagnostika bakterií rodu Kocuria (Micrococcus) v pivovarské výrobě.

  • Czech description

    Významné pivovarské druhy mikrokoků byly reklasifikovány do rodu Kocuria: Kocuria kristinae (dříve Micrococcus kristinae) a Kocuria varians (dříve Micrococcus varians). Bakterie rodu Kocuria patří do méně riskantních mikrobiálních kontaminantů pivovaru a pivovaru. Druhy Kocuria kristinae mohou výjimečně způsobit zkažení piva. Významné je jejich záměna s rizikovějšími pediokoky. Uvádíme přehled základních morfologických a fyziologických vlastností druhů Kocuria (Micrococcus) a popisujeme jejich škodlivost v procesu vaření. Studie hodnotila vhodnost vybraných kultivačních médií v pivovarnické laboratoři. Na fotografiích jsou prezentovány kolonie bakterií na různých médiích. Poster byl prezentován na 39. Pivovarsko-sladařském semináři, Plzeň, 2018.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10606 - Microbiology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů