Microbiology of brewing production - importance and diagnostics of the genus bacteria Kocuria (Micrococcus) in brewing production.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000103" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000103 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiologie pivovarské výroby – význam a diagnostika bakterií rodu Kocuria (Micrococcus) v pivovarské výrobě.
Original language description
Významné pivovarské druhy mikrokoků byly reklasifikovány do rodu Kocuria: Kocuria kristinae (dříve Micrococcus kristinae) a Kocuria varians (dříve Micrococcus varians). Bakterie rodu Kocuria patří do méně riskantních mikrobiálních kontaminantů pivovaru a pivovaru. Druhy Kocuria kristinae mohou výjimečně způsobit zkažení piva. Významné je jejich záměna s rizikovějšími pediokoky. Uvádíme přehled základních morfologických a fyziologických vlastností druhů Kocuria (Micrococcus) a popisujeme jejich škodlivost v procesu vaření. Studie hodnotila vhodnost vybraných kultivačních médií v pivovarnické laboratoři. Na fotografiích jsou prezentovány kolonie bakterií na různých médiích. Poster byl prezentován na 39. Pivovarsko-sladařském semináři, Plzeň, 2018.
Czech name
Mikrobiologie pivovarské výroby – význam a diagnostika bakterií rodu Kocuria (Micrococcus) v pivovarské výrobě.
Czech description
Významné pivovarské druhy mikrokoků byly reklasifikovány do rodu Kocuria: Kocuria kristinae (dříve Micrococcus kristinae) a Kocuria varians (dříve Micrococcus varians). Bakterie rodu Kocuria patří do méně riskantních mikrobiálních kontaminantů pivovaru a pivovaru. Druhy Kocuria kristinae mohou výjimečně způsobit zkažení piva. Významné je jejich záměna s rizikovějšími pediokoky. Uvádíme přehled základních morfologických a fyziologických vlastností druhů Kocuria (Micrococcus) a popisujeme jejich škodlivost v procesu vaření. Studie hodnotila vhodnost vybraných kultivačních médií v pivovarnické laboratoři. Na fotografiích jsou prezentovány kolonie bakterií na různých médiích. Poster byl prezentován na 39. Pivovarsko-sladařském semináři, Plzeň, 2018.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Sensory Research Centre in Prague and Brewhouse for research and development - sustainability and development</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů