Process contaminants in malt and beer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000101" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000101 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Procesní kontaminanty ve sladu a pivu
Original language description
Poster: Suroviny a z nich vyrobené potraviny mohou obsahovat nejrůznější látky, které představují riziko pro kvalitu finálního produktu nebo zdraví spotřebitele. Mezi toxické látky, které vznikají během technologického zpracování ječmene, patří i procesní kontaminanty jako je např. akrylamid a 3-MCPD. Akrylamid je toxická látka, která byla zařazena do skupiny 2A, jako pravděpodobný lidský karcinogen, dále má neurotoxické, mutagenní, teratogenní a genotoxické vlastnosti, včetně negativního vlivu na reprodukci. 3-MCPD je klasifikován jako možný lidský karcinogen. Stanovení obsahu procesních kontaminantů akrylamidu a 3-MCPD bylo provedeno plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí. 28. pivovarsko-sladařské dny, Plzeň, 31.10.-1.11.2019.
Czech name
Procesní kontaminanty ve sladu a pivu
Czech description
Poster: Suroviny a z nich vyrobené potraviny mohou obsahovat nejrůznější látky, které představují riziko pro kvalitu finálního produktu nebo zdraví spotřebitele. Mezi toxické látky, které vznikají během technologického zpracování ječmene, patří i procesní kontaminanty jako je např. akrylamid a 3-MCPD. Akrylamid je toxická látka, která byla zařazena do skupiny 2A, jako pravděpodobný lidský karcinogen, dále má neurotoxické, mutagenní, teratogenní a genotoxické vlastnosti, včetně negativního vlivu na reprodukci. 3-MCPD je klasifikován jako možný lidský karcinogen. Stanovení obsahu procesních kontaminantů akrylamidu a 3-MCPD bylo provedeno plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí. 28. pivovarsko-sladařské dny, Plzeň, 31.10.-1.11.2019.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů