All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Methods for malt color determination

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000114" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000114 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metody pro stanovení barvy sladu

  • Original language description

    Přednáška - konference: "28. pivovarsko-sladařské dny", Plzeň, 31.10.-1.11. 2019. Pro charakterizaci barvy sladu se nevychází z měření barvy sladových zrn, ale stanovuje se barva ze sladu standardním způsobem v laboratoři připravené kongresní sladiny. K jejímu hodnocení se používají subjektivní či objektivní metody. Stále akceptovanou je subjektivní metoda, kdy se kongresní sladina v kyvetě vizuálně porovnává v komparátoru se sadou barevných skel (stupnice EBC) za standardních podmínek osvětlení. Spektrofotometrická standartní referenční metoda podle EBC resp. ASBC je založena na měření absorbance vzorku sladiny při jedné (430 nm) vlnové délce. Barvu lze popisovat i souřadnicemi v některém z barevných prostorů (např. CIELAB či CIE XYZ). Je podán přehled těchto metod a diskutovány některé postupy pro zrychlenou přípravu barevného sladového výluhu.

  • Czech name

    Metody pro stanovení barvy sladu

  • Czech description

    Přednáška - konference: "28. pivovarsko-sladařské dny", Plzeň, 31.10.-1.11. 2019. Pro charakterizaci barvy sladu se nevychází z měření barvy sladových zrn, ale stanovuje se barva ze sladu standardním způsobem v laboratoři připravené kongresní sladiny. K jejímu hodnocení se používají subjektivní či objektivní metody. Stále akceptovanou je subjektivní metoda, kdy se kongresní sladina v kyvetě vizuálně porovnává v komparátoru se sadou barevných skel (stupnice EBC) za standardních podmínek osvětlení. Spektrofotometrická standartní referenční metoda podle EBC resp. ASBC je založena na měření absorbance vzorku sladiny při jedné (430 nm) vlnové délce. Barvu lze popisovat i souřadnicemi v některém z barevných prostorů (např. CIELAB či CIE XYZ). Je podán přehled těchto metod a diskutovány některé postupy pro zrychlenou přípravu barevného sladového výluhu.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů