All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technological procedure for improving the filterability of bottom-fermented beers on membrane filters

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000144" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000144 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologický postup pro zlepšení filtrovatelnosti spodně kvašených piv na membránových filtrech

  • Original language description

    Byla navržena a ověřena technologie zlepšení filtrovatelnosti Českého piva na membránových filtrech. Technologie je specificky vhodná pro výrobu piva podrobeného sekundární (sterilační) filtraci na membránových modulech s porozitou 0,4–0,55 µm. Přínosem je prodloužení filtračních cyklů a tím lepší efektivita provozu a nižší náklady na sanitaci. Dalším přínosem je prodloužení životnosti jednotlivých filtračních modulů.

  • Czech name

    Technologický postup pro zlepšení filtrovatelnosti spodně kvašených piv na membránových filtrech

  • Czech description

    Byla navržena a ověřena technologie zlepšení filtrovatelnosti Českého piva na membránových filtrech. Technologie je specificky vhodná pro výrobu piva podrobeného sekundární (sterilační) filtraci na membránových modulech s porozitou 0,4–0,55 µm. Přínosem je prodloužení filtračních cyklů a tím lepší efektivita provozu a nižší náklady na sanitaci. Dalším přínosem je prodloužení životnosti jednotlivých filtračních modulů.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    FMCZ

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Smlouva o uplatnění ověřené technologie mezi Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a.s. a společností Pivovar Kamenice s.r.o., IČ: 04996917. Smlouva uzavřena dne 18.12.2019. Kontaktní osoba: Martin Slabý, tel:+420 731 582 060, e-mail: slaby@beerresearch.cz

  • Economical parameters

    Ekonomické přínosy u uživatele ověřené technologie spočívají v časové a materiálové úspoře při výrobě piv pomoci membránového filtru.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    60193697

  • Owner name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page