Technological procedure for improving the filterability of bottom-fermented beers on membrane filters
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000144" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000144 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologický postup pro zlepšení filtrovatelnosti spodně kvašených piv na membránových filtrech
Original language description
Byla navržena a ověřena technologie zlepšení filtrovatelnosti Českého piva na membránových filtrech. Technologie je specificky vhodná pro výrobu piva podrobeného sekundární (sterilační) filtraci na membránových modulech s porozitou 0,4–0,55 µm. Přínosem je prodloužení filtračních cyklů a tím lepší efektivita provozu a nižší náklady na sanitaci. Dalším přínosem je prodloužení životnosti jednotlivých filtračních modulů.
Czech name
Technologický postup pro zlepšení filtrovatelnosti spodně kvašených piv na membránových filtrech
Czech description
Byla navržena a ověřena technologie zlepšení filtrovatelnosti Českého piva na membránových filtrech. Technologie je specificky vhodná pro výrobu piva podrobeného sekundární (sterilační) filtraci na membránových modulech s porozitou 0,4–0,55 µm. Přínosem je prodloužení filtračních cyklů a tím lepší efektivita provozu a nižší náklady na sanitaci. Dalším přínosem je prodloužení životnosti jednotlivých filtračních modulů.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
FMCZ
Numerical identification
—
Technical parameters
Smlouva o uplatnění ověřené technologie mezi Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a.s. a společností Pivovar Kamenice s.r.o., IČ: 04996917. Smlouva uzavřena dne 18.12.2019. Kontaktní osoba: Martin Slabý, tel:+420 731 582 060, e-mail: slaby@beerresearch.cz
Economical parameters
Ekonomické přínosy u uživatele ověřené technologie spočívají v časové a materiálové úspoře při výrobě piv pomoci membránového filtru.
Application category by cost
—
Owner IČO
60193697
Owner name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—