All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Possibilities of increasing the content of polyphenolic substances in beer by choosing raw materials and technology

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000018" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000018 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Možnosti zvýšení obsahu polyfenolových látek v pivu volbou surovin a technologie

  • Original language description

    Metodika představuje ucelený postup pro hodnocení zdrojů polyfenolů v pivu, obsahu a zastoupení různých skupin polyfenolových látek v pivovarských surovinách, jejich převodu do roztoku v jednotlivých operacích pivovarské výroby a jejich změn v průběhu výrobního procesu až do finálního výrobku. Je proto vhodným nástrojem pro komplexní přístup k problematice zvýšení obsahu zdravotně pozitivních polyfenolových látek v pivu volbou surovin počínaje a nastavením procesních parametrů konče, to vše v kontextu aktuálních zdrojů surovin a výrobních postupů používaných v tuzemských pivovarech. Metodika je v návaznosti na CHZO České pivo specificky vhodná pro výrobce používající logo CHZO České pivo i další pivovary, které chtějí podpořit komplexně pojatou kvalitu svých výrobků nebo inovovat výrobu.

  • Czech name

    Možnosti zvýšení obsahu polyfenolových látek v pivu volbou surovin a technologie

  • Czech description

    Metodika představuje ucelený postup pro hodnocení zdrojů polyfenolů v pivu, obsahu a zastoupení různých skupin polyfenolových látek v pivovarských surovinách, jejich převodu do roztoku v jednotlivých operacích pivovarské výroby a jejich změn v průběhu výrobního procesu až do finálního výrobku. Je proto vhodným nástrojem pro komplexní přístup k problematice zvýšení obsahu zdravotně pozitivních polyfenolových látek v pivu volbou surovin počínaje a nastavením procesních parametrů konče, to vše v kontextu aktuálních zdrojů surovin a výrobních postupů používaných v tuzemských pivovarech. Metodika je v návaznosti na CHZO České pivo specificky vhodná pro výrobce používající logo CHZO České pivo i další pivovary, které chtějí podpořit komplexně pojatou kvalitu svých výrobků nebo inovovat výrobu.

Classification

  • Type

    N<sub>metS</sub> - Methodology approved by the given body of the state whose it is competency

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    VÚPS/2020/M002

  • Regulation ID

    Osvědčení 1/2020-1812

  • Technical parameters

    Smlouva o využití uzavřená dne 4.8.2020 se společností PIVO Praha. spol. s r. o., IČ: 45241121, zastoupenou Ing. Václavem Potěšilem, tel. +420 224 915 813, e-mail pivo@pivopraha.cz

  • Economical parameters

    Ekonomické přínosy metodiky ve výrobě a vývoji jsou nepřímé, je nástrojem pro výběr surovin a procesních parametrů pro zvýšení obsahu látek se zdravotním benefitem. Přímý dopad má pro výrobce s CHZO České pivo pro zajištění předepsané hladiny polyfenolů.

  • Certification body designation

    Odbor potravinářský, Ministerstvo zemědělství ČR

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů