Possibilities of increasing the content of polyphenolic substances in beer by choosing raw materials and technology
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000018" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000018 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti zvýšení obsahu polyfenolových látek v pivu volbou surovin a technologie
Original language description
Metodika představuje ucelený postup pro hodnocení zdrojů polyfenolů v pivu, obsahu a zastoupení různých skupin polyfenolových látek v pivovarských surovinách, jejich převodu do roztoku v jednotlivých operacích pivovarské výroby a jejich změn v průběhu výrobního procesu až do finálního výrobku. Je proto vhodným nástrojem pro komplexní přístup k problematice zvýšení obsahu zdravotně pozitivních polyfenolových látek v pivu volbou surovin počínaje a nastavením procesních parametrů konče, to vše v kontextu aktuálních zdrojů surovin a výrobních postupů používaných v tuzemských pivovarech. Metodika je v návaznosti na CHZO České pivo specificky vhodná pro výrobce používající logo CHZO České pivo i další pivovary, které chtějí podpořit komplexně pojatou kvalitu svých výrobků nebo inovovat výrobu.
Czech name
Možnosti zvýšení obsahu polyfenolových látek v pivu volbou surovin a technologie
Czech description
Metodika představuje ucelený postup pro hodnocení zdrojů polyfenolů v pivu, obsahu a zastoupení různých skupin polyfenolových látek v pivovarských surovinách, jejich převodu do roztoku v jednotlivých operacích pivovarské výroby a jejich změn v průběhu výrobního procesu až do finálního výrobku. Je proto vhodným nástrojem pro komplexní přístup k problematice zvýšení obsahu zdravotně pozitivních polyfenolových látek v pivu volbou surovin počínaje a nastavením procesních parametrů konče, to vše v kontextu aktuálních zdrojů surovin a výrobních postupů používaných v tuzemských pivovarech. Metodika je v návaznosti na CHZO České pivo specificky vhodná pro výrobce používající logo CHZO České pivo i další pivovary, které chtějí podpořit komplexně pojatou kvalitu svých výrobků nebo inovovat výrobu.
Classification
Type
N<sub>metS</sub> - Methodology approved by the given body of the state whose it is competency
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
VÚPS/2020/M002
Regulation ID
Osvědčení 1/2020-1812
Technical parameters
Smlouva o využití uzavřená dne 4.8.2020 se společností PIVO Praha. spol. s r. o., IČ: 45241121, zastoupenou Ing. Václavem Potěšilem, tel. +420 224 915 813, e-mail pivo@pivopraha.cz
Economical parameters
Ekonomické přínosy metodiky ve výrobě a vývoji jsou nepřímé, je nástrojem pro výběr surovin a procesních parametrů pro zvýšení obsahu látek se zdravotním benefitem. Přímý dopad má pro výrobce s CHZO České pivo pro zajištění předepsané hladiny polyfenolů.
Certification body designation
Odbor potravinářský, Ministerstvo zemědělství ČR
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů