Barley quality, crop 2019
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000054" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000054 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60193697:_____/19:N0000093
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita ječmene sklizně 2019
Original language description
Množství sklizeného ječmene je necelých 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má nízké hodnoty přepadu na sítě 2,5 mm, tzn. že zrno je drobnější a při máčení bude rychleji přijímat vodu. Průměrný obsah dusíkatých látek byl příznivý, ale s poměrně širokým rozsahem hodnot od 8,5 % do 15,1 %. Jedna třetina vzorků měla vysoký obsah dusíkatých látek. Příznivý byl obsah zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných a částečně sladařsky využitelných. U zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných tvoří největší podíl zlomky zrn a mechanicky poškozená zrna. U zrnových příměsí částečně sladařsky využitelných připadá největší podíl na zrna se zahnědlými špičkami a zrna bez pluch.Přednáška: Hartman, I., Psota, V.: Kvalita ječmene sklizně 2019. Konference Sladovnický ječmen 2020 "Ječmen a cukrovka v ohrožení, hledáme řešení …" Spolek pro ječmen a slad. Černá Hora, Vsisko u Olomouce, Bezno, Perknov 20.-23. 01. 2020.
Czech name
Kvalita ječmene sklizně 2019
Czech description
Množství sklizeného ječmene je necelých 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má nízké hodnoty přepadu na sítě 2,5 mm, tzn. že zrno je drobnější a při máčení bude rychleji přijímat vodu. Průměrný obsah dusíkatých látek byl příznivý, ale s poměrně širokým rozsahem hodnot od 8,5 % do 15,1 %. Jedna třetina vzorků měla vysoký obsah dusíkatých látek. Příznivý byl obsah zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných a částečně sladařsky využitelných. U zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných tvoří největší podíl zlomky zrn a mechanicky poškozená zrna. U zrnových příměsí částečně sladařsky využitelných připadá největší podíl na zrna se zahnědlými špičkami a zrna bez pluch.Přednáška: Hartman, I., Psota, V.: Kvalita ječmene sklizně 2019. Konference Sladovnický ječmen 2020 "Ječmen a cukrovka v ohrožení, hledáme řešení …" Spolek pro ječmen a slad. Černá Hora, Vsisko u Olomouce, Bezno, Perknov 20.-23. 01. 2020.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů