Determination of α-amylase activity in malt segment flow analysis (SFA) method
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000048" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000048 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení aktivity α-amylázy ve sladu metodou segmentové průtokové analýzy (SFA
Original language description
Článek - KVASNÝ 3(2): 6-9, 2021. Enzym α-amyláza je důležitý parametr kvality sladu. Společně s β-amylázou mají technologický význam v procesu rmutování, kde se podílejí na tvorbě zkvasitelných cukrů. Ke stanovení aktivity α-amylázy se používá metoda segmentové průtokové analýzy (SFA). Výsledné hodnoty v analyzovaných sladech se pohybovaly v rozmezí od 61 D.U. EBC do 90 D.U. EBC.
Czech name
Stanovení aktivity α-amylázy ve sladu metodou segmentové průtokové analýzy (SFA
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10406 - Analytical chemistry
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů