Determination of α-amylase activity and diastatic strength in malt by SFA method
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000069" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000069 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení aktivity α-amylasy a diastatické mohutnosti ve sladu metodou SFA
Original language description
Poster. Amylasy jsou nejvýznamnější enzymy sladu. Odbourávají škroby na rozpustné zkvasitelné cukry. Poměr α-amylasy a β-amylasy ve sladu přímo ovlivňuje složení mladiny. Enzymový potenciál sladu je vyjádřen diastatickou mohutností, především aktivitou β-amylasy. K spektrofotometrickému stanovení aktivity α-amylasy a diastatické mohutnosti byl použit automatický analyzátor San++, který k měření využívá SFA (Segmented Flow Analysis). 40. pivovarsko-sladařský seminář, Ostrava - Dolní Vítkovice, 21. - 22. 10. 2021.
Czech name
Stanovení aktivity α-amylasy a diastatické mohutnosti ve sladu metodou SFA
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10406 - Analytical chemistry
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů