All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Malting - commercial use of the physiological process of germination.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F22%3AN0000046" target="_blank" >RIV/60193697:_____/22:N0000046 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sladování – komerční využití fyziologického procesu klíčení

  • Original language description

    Nerecenzovaný článek - Bulletin České společnosti experimentální biologie rostlin. 22(1): 28-31. 2022. ISSN 1213-6670. Význam sladařství - Slad a pivo jsou dlouhodobě jedny z nejúspěšnějších exportních agrárních komodit České republiky. Navíc jsou to komodity vyvážené s výraznou mírou přidané hodnoty. Ječmen – zakladní surovina pro výrobu sladu. Pro výrobu světlého sladu je v České republice používán především jarní ječmen. Ve velmi omezené míře se u nás vyrábí též slad z pšenice či jiných plodin, který je následně používán pro výrobu speciálních piv, destilaci nebo jako ingredience při výrobě potravin. Technologie sladování - Sladovaní je klíčení zrna za řízených podmínek. Cílem sladování je přeměnit nebo upravit fyzikální vlastnosti zrna ječmene a umožnit syntézu nebo aktivaci řady hydrolytických enzymů. Hodnocení ječmene a sladu - Základní vlastností zrna sladovnického ječmene je schopnost kličit. AZL - Sladařsky ústav Brno - Laboratoř zajišťuje mikrosladovací zkoušky a následnou analýzu technologické jakosti ječmene a některých dalších plodin. Pracoviště dále disponuje moderní instrumentální technikou. Stanovuje mykotoxiny, rezidua pesticidů, akrylamid, gliadin, některé typy antioxidantů, enzymů a vitamínů.

  • Czech name

    Sladování – komerční využití fyziologického procesu klíčení

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů