All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Methodology of the CZECH BEER tasting competition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F22%3AN0000088" target="_blank" >RIV/60193697:_____/22:N0000088 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metodika degustační soutěže ČESKÉ PIVO

  • Original language description

    Obecným cílem metodiky je zvyšování kvality a konkurenceschopnosti piva vyrobeného v České republice. Konkrétním cílem metodiky je splnění nejvyšších nároků na anonymitu vzorku, regulérnost a objektivitu soutěže ČESKÉ PIVO, a to jak z pohledu provedení, tak i vyhodnocení soutěže. Takové vlastnosti jsou pro věrohodnost a publicitu degustační soutěže zcela zásadní. Podobný postup využívající při zpracování dílčích i finálních výsledků bayesovskou statistiku vyplývající z teorie pravděpodobnosti, nebyl při žádné podobné soutěži dosud použit.

  • Czech name

    Metodika degustační soutěže ČESKÉ PIVO

  • Czech description

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    VÚPS/RO1918/N/2022/1

  • Regulation ID

    18/2022

  • Technical parameters

    Český svaz pivovarů a sladoven odsouhlasil nově navrženou metodiku a bude ji používat od roku 2022 místo původního postupu degustační soutěže. Datum podpisu smlouvy: 27.4.2022, Ing. František Šámal, Český svaz pivovarů a sladoven, z.s., Lípová 511/15, 120 00 Praha 2, tel.: 224900106 .

  • Economical parameters

    Ekonomické aspekty uplatnění Metodiky degustační soutěže ČESKÉ PIVO v praxi jsou přímé i nepřímé. Přímé – předpokládaný nárůst počtu vzorků hodnocených piv a tím i výnosů ze soutěže v přímé souvislosti se zvýšením renomé soutěže. V soutěži je v posledních letech hodnoceno kolem 70 vzorků ze 17 pivovarských skupin (či jednotlivých pivovarů) ČR. Předpokládáme, že renomé soutěže se zvětší a vzorků hodnocených v soutěži bude přibývat. Nepřímé – marketingový dopad, zvyšování kvality a konkurenceschopnosti piva vyrobeného v České republice.

  • Certification body designation

    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), Květná 15, 603 00 Brno

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů