Practical training focused on recognizing and describing the basic sensory characteristics of malts.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000037" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000037 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Praktický trénink zaměřený na rozpoznávání a popis základních senzorických charakteristik sladů.
Original language description
Přednáška - Svoboda Z.: Praktický trénink zaměřený na rozpoznávání a popis základních senzorických charakteristik sladů.. Seminář: "Senzorická analýza ječmene a sladu" pro Heineken Slovensko Sladovne. 29. 9. 2023, VÚPS AZL Sladařský ústav Brno. Senzorické hodnocení sladů je součástí vývoje senzorických nástrojů (map) používaných ve sladovnické a pivovarské praxi. Maillardova reakce je základem pro tvorbu vůně a barvy sladů. Redukující cukry dávají s aminokyselinami vysokomolekulární pigmenty, melanoidiny, které jsou nositeli hnědé barvy sladů. Během procesu sladování se tvoří důležité žádoucí senzoricky aktivní sloučeniny, které dodávají sladu charakteristickou barvu, chuť a vůni. Teoretickými základy senzorické analýzy byly doplněny praktický tréninkem s využitím různých metod senzorické analýzy pro rozpoznávání základních senzorických charakteristik různých sladů.
Czech name
Praktický trénink zaměřený na rozpoznávání a popis základních senzorických charakteristik sladů.
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů