All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Practical training aimed at recognizing and describing selected sensory defects of malts.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000038" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000038 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Praktický trénink zaměřený na rozpoznávání a popis vybraných senzorických vad sladů.

  • Original language description

    Senzorické hodnocení sladů je součástí vývoje senzorických nástrojů (map) používaných ve sladovnické a pivovarské praxi. Maillardova reakce je základem pro tvorbu vůně a barvy sladů. Redukující cukry dávají s aminokyselinami vysokomolekulární pigmenty, melanoidiny, které jsou nositeli hnědé barvy sladů. Během procesu sladování se tvoří důležité žádoucí senzoricky aktivní sloučeniny, které dodávají sladu charakteristickou barvu, chuť a vůni. Mohou však vnikat i látky, které mohou negativně ovlivnit senzorickou kvalitu vyrobeného sladu. Teoretickými základy senzorické analýzy byly doplněny praktický tréninkem s využitím různých metod senzorické analýzy pro rozpoznávání vybraných vad různých sladů. Přednáška - Svoboda Z.: Praktický trénink zaměřený na rozpoznávání a popis vybraných senzorických vad sladů. Seminář: "Senzorická analýza ječmene a sladu" pro Heineken Slovensko Sladovne. 29. 9. 2023, VÚPS AZL Sladařský ústav Brno.

  • Czech name

    Praktický trénink zaměřený na rozpoznávání a popis vybraných senzorických vad sladů.

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů