New VUPS Methodology for Contaminant Control in Beer and Its Raw Materials
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F24%3AN0000037" target="_blank" >RIV/60193697:_____/24:N0000037 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nová metodika VUPS pro kontrolu cizorodých látek v pivu a jeho surovinách
Original language description
Přednáška na konferenci 30.Pivovarsko sladařské dny , 31.10.-1.11.2024 v Českých Budějovicích. Abstrakt: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. představuje nový nástroj pro řízení a udržení vysokého standardu kvality surovin, piva a nápojů z pohledu zdravotní nezávadnosti. Tímto nástrojem je metodická příručka pro kontrolu cizorodých látek v pivu a jeho surovinách. Obsahuje základní informace o toxických účincích sledovaných látek a způsobu, jakým se mohou dostat do finálního produktu, jejich nařízené nebo doporučené limity a návrh četnosti analýz těchto látek. Doporučené limity byly stanoveny na základě monitoringu cizorodých látek v českých pivech a surovinách, a dlouhodobého výzkumu zahrnující nejnovější odborné studie. Příručka je určena pro výrobce sladu a piva a mohou ji využít i zpracovatelé chmele. Příručka bude prezentována formou diskuse s pivovarskými, sladařskými a chmelařskými odborníky.
Czech name
Nová metodika VUPS pro kontrolu cizorodých látek v pivu a jeho surovinách
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů