All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

EVALUATION OF THE FOOD QUALITY BY ALTERNATIVE METHODS

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F05%3A11977" target="_blank" >RIV/60460709:41110/05:11977 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    HODNOCENÍ KVALITY POTRAVIN ALTERNATIVNÍMI PŘÍSTUPY

  • Original language description

    Kvalita potravin znamená především uspokojení nutričních a senzorických požadavků spotřebitele, dále musí potravina splňovat požadavky na zdravotní nezávadnost, protože slouží k výživě lidí. Podle současných názorů je senzorická analýza při hodnocení jakosti potravin nezastupitelná. Rozhodování spotřebitele o jakosti potravin na základě senzorických vlastností je v tomto případě obtížné zpracovat, protože do něj mohou vstupovat i ostatní vlivy, které lze jen stěží matematicky formalizovat. Jednou z metod, jak přetransformovat uvažování spotřebitele do matematického algoritmu je například fuzzy logika. Algoritmus hodnocení (zpracování) je zapsán pomocí skupiny pravidel, která jsou blízká uvažování člověka

  • Czech name

    HODNOCENÍ KVALITY POTRAVIN ALTERNATIVNÍMI PŘÍSTUPY

  • Czech description

    Kvalita potravin znamená především uspokojení nutričních a senzorických požadavků spotřebitele, dále musí potravina splňovat požadavky na zdravotní nezávadnost, protože slouží k výživě lidí. Podle současných názorů je senzorická analýza při hodnocení jakosti potravin nezastupitelná. Rozhodování spotřebitele o jakosti potravin na základě senzorických vlastností je v tomto případě obtížné zpracovat, protože do něj mohou vstupovat i ostatní vlivy, které lze jen stěží matematicky formalizovat. Jednou z metod, jak přetransformovat uvažování spotřebitele do matematického algoritmu je například fuzzy logika. Algoritmus hodnocení (zpracování) je zapsán pomocí skupiny pravidel, která jsou blízká uvažování člověka

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GA - Agricultural economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GP525%2F02%2FD172" target="_blank" >GP525/02/D172: Application of the Fuzzy Logic in Food Appreciation</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Universitatis Bohemiae Meridionales, The Scientific Journal for Economics, Management and Trade

  • ISSN

    1212-3285

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2

  • Issue of the periodical within the volume

    8

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    39-44

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database