All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Offer of Food in the Czech Republic for Consumer with intolerant to Gluten as Determinants Quality of their Life

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F13%3A61596" target="_blank" >RIV/60460709:41110/13:61596 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    NABÍDKA POTRAVIN V ČR PRO SPOTŘEBITELE S NESNÁŠENLIVOSTÍ LEPKU JAKO DETERMINANTA KVALITY JEJICH ŽIVOTA

  • Original language description

    Konvenční potraviny vyráběné z obilí obsahují lepek, a proto nejsou vhodné pro spotřebitele s chronickým onemocněním sliznice tenkého střeva, kteří jsou přecitlivělí na výskyt lepku v potravinách. Pro člověka s nesnášenlivostí lepku (jde o onemocnění celiakie, Duhringova dermatitida a alergie na lepek) to představuje celoživotní gastronomický problém, chorobu, která je v současné době nevyléčitelná a dokonce geneticky přenosná na další generace. Proto si spotřebitelé s tímto onemocněním, musí přizpůsobit alternativní jídelníček (bezlepková dieta) z potravin, které lepek neobsahují či pouze v malé koncentraci. Korektním a trvalým dodržováním této diety zpravidla mizí všechny její příznaky. Poznatky uváděné v příspěvku vyplynuly z řešení projektu v rámciIGA PEF ČZU v Praze 20121027(11210/1312/3106) ?Průzkum nabídky potravin vhodných pro zákazníky s nesnášenlivostí lepku v maloobchodě".

  • Czech name

    NABÍDKA POTRAVIN V ČR PRO SPOTŘEBITELE S NESNÁŠENLIVOSTÍ LEPKU JAKO DETERMINANTA KVALITY JEJICH ŽIVOTA

  • Czech description

    Konvenční potraviny vyráběné z obilí obsahují lepek, a proto nejsou vhodné pro spotřebitele s chronickým onemocněním sliznice tenkého střeva, kteří jsou přecitlivělí na výskyt lepku v potravinách. Pro člověka s nesnášenlivostí lepku (jde o onemocnění celiakie, Duhringova dermatitida a alergie na lepek) to představuje celoživotní gastronomický problém, chorobu, která je v současné době nevyléčitelná a dokonce geneticky přenosná na další generace. Proto si spotřebitelé s tímto onemocněním, musí přizpůsobit alternativní jídelníček (bezlepková dieta) z potravin, které lepek neobsahují či pouze v malé koncentraci. Korektním a trvalým dodržováním této diety zpravidla mizí všechny její příznaky. Poznatky uváděné v příspěvku vyplynuly z řešení projektu v rámciIGA PEF ČZU v Praze 20121027(11210/1312/3106) ?Průzkum nabídky potravin vhodných pro zákazníky s nesnášenlivostí lepku v maloobchodě".

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    AH - Economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Aspekty udržitelného rozvoje (v programovacím období 2007-2013 a perspektivy rozvoje 2014-2020)

  • ISBN

    978-80-87472-46-0

  • Number of pages of the result

    7

  • Pages from-to

    226-232

  • Number of pages of the book

    243

  • Publisher name

    Vysoká škola evropských a regionálních studií, o.p.s., České Budějovice

  • Place of publication

    České Budějovice

  • UT code for WoS chapter