CSR and Availability of Food for Celiacs in Retail Trade CR
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F13%3A66792" target="_blank" >RIV/60460709:41110/13:66792 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
CSR a dostupnost potravin pro celiaky v maloobchodu ČR
Original language description
Chování a společenská odpovědnost maloobchodních provozních jednotek jako tržních subjektů vůči konečnému spotřebiteli by mělo být prioritou jejich podnikatelské činnosti, protože konečný spotřebitel produkty a služby firem spotřebovává a tím vytváří podmínky pro další reprodukční proces firmy. Být společensky odpovědnou firmou znamená chovat se eticky vůči svému okolí, ke kterému patří i spotřebitelé se zvláštními požadavky na stravování pro udržení kvality života. Příkladem je skupina spotřebitelů s nesnášenlivostí lepku. Konvenční potraviny vyrobené z obilí obsahující lepek nejsou vhodné pro spotřebitele s chronickým onemocněním sliznice tenkého střeva; tito spotřebitelé jsou přecitlivělí na přítomnost lepku v potravinách. Pro osoby s nesnášenlivostí lepku (celiakie, alergie na lepek nebo Duhringova dermatitida), lepek představuje celoživotní gastronomický problém-onemocnění, které je v současné době nevyléčitelné a je dokonce generačně geneticky přenosné. Z tohoto důvodu musí spotř
Czech name
CSR a dostupnost potravin pro celiaky v maloobchodu ČR
Czech description
Chování a společenská odpovědnost maloobchodních provozních jednotek jako tržních subjektů vůči konečnému spotřebiteli by mělo být prioritou jejich podnikatelské činnosti, protože konečný spotřebitel produkty a služby firem spotřebovává a tím vytváří podmínky pro další reprodukční proces firmy. Být společensky odpovědnou firmou znamená chovat se eticky vůči svému okolí, ke kterému patří i spotřebitelé se zvláštními požadavky na stravování pro udržení kvality života. Příkladem je skupina spotřebitelů s nesnášenlivostí lepku. Konvenční potraviny vyrobené z obilí obsahující lepek nejsou vhodné pro spotřebitele s chronickým onemocněním sliznice tenkého střeva; tito spotřebitelé jsou přecitlivělí na přítomnost lepku v potravinách. Pro osoby s nesnášenlivostí lepku (celiakie, alergie na lepek nebo Duhringova dermatitida), lepek představuje celoživotní gastronomický problém-onemocnění, které je v současné době nevyléčitelné a je dokonce generačně geneticky přenosné. Z tohoto důvodu musí spotř
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AH - Economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Agrarian Perspectives - Proceedings of the 22th Scientific Conference: Development trends in agribussiness
ISBN
978-80-213-2419-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
12
Pages from-to
349-360
Publisher name
CULS Prague, Faculty of Economics and Management
Place of publication
Prague, CR
Event location
Czech University of Life Sciences Prague, CR
Event date
Sep 17, 2013
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
000338040300032