CZECH SUGAR FACTORIES IN PROCESS OF TRANSFORMATION OF EUROPEAN SUGAR MARKET
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F22%3A91743" target="_blank" >RIV/60460709:41110/22:91743 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/22:91743
Result on the web
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2022/PDF/73-80.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2022/PDF/73-80.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
České cukrovarnické společnosti v procesu transformace Evropského trhu s cukrem
Original language description
Článek hodnotí české cukrovarnické společnosti v procesu transformace a zrušení kvót na evropském trhu s cukrem. Hodnoceno je platební chování, finanční zdraví a kondice. Cukrovarnické společnosti v Česku měly před začátkem roku 2019 a následně v roce 2020 malou pravděpodobnost bankrotu, dobrou platební morálku vůči svým odběratelům. Jednalo se o finančně stabilní subjekty. Zhoršení finanční stability a nárůst pravděpodobnosti bankrotu společností působí zhoršení hodnocení odvětví a výrazné změny na trhu s cukrem. V následujícím období existuje vysoká pravděpodobnost udržení výroby cukru na aspoň stávající úrovni, udržení finančního zdraví, platební schopnosti a disciplíny.
Czech name
České cukrovarnické společnosti v procesu transformace Evropského trhu s cukrem
Czech description
Článek hodnotí české cukrovarnické společnosti v procesu transformace a zrušení kvót na evropském trhu s cukrem. Hodnoceno je platební chování, finanční zdraví a kondice. Cukrovarnické společnosti v Česku měly před začátkem roku 2019 a následně v roce 2020 malou pravděpodobnost bankrotu, dobrou platební morálku vůči svým odběratelům. Jednalo se o finančně stabilní subjekty. Zhoršení finanční stability a nárůst pravděpodobnosti bankrotu společností působí zhoršení hodnocení odvětví a výrazné změny na trhu s cukrem. V následujícím období existuje vysoká pravděpodobnost udržení výroby cukru na aspoň stávající úrovni, udržení finančního zdraví, platební schopnosti a disciplíny.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
50202 - Applied Economics, Econometrics
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1920398" target="_blank" >QK1920398: Duality in Czech Agriculture: Advantage or Disadvantage for New Generation Agriculture?</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
1805-9708
Volume of the periodical
138
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
73-80
UT code for WoS article
000759860500008
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85125093323