Czech and Slovak Sugar Companies in European Sugar Market Process of Transformation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F23%3A94709" target="_blank" >RIV/60460709:41110/23:94709 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/23:94709
Result on the web
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2023/PDF/208-214.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2023/PDF/208-214.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
České a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace evropského trhu s cukrem
Original language description
Článek hodnotí české a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace a zrušení kvót na evropském trhu s cukrem. Hodnocení je provedeno z pohledu platebního chování, finančního zdraví a kondice. Cukrovarnické společnosti měly v Česku a na Slovensku před začátkem roku 2019 a následně v roce 2020 malou pravděpodobnost bankrotu. Udržely si dobrou platební morálku vůči svým odběratelům. Jednalo se o finančně stabilní subjekty. Negativní vliv může mít horší hodnocení odvětví a výrazné změny na trhu s cukrem. I nadále je vysoká pravděpodobnost udržení výroby cukru na stávající úrovni, udržení finančního zdraví, platební schopnosti a platební disciplíny v následujícím období.
Czech name
České a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace evropského trhu s cukrem
Czech description
Článek hodnotí české a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace a zrušení kvót na evropském trhu s cukrem. Hodnocení je provedeno z pohledu platebního chování, finančního zdraví a kondice. Cukrovarnické společnosti měly v Česku a na Slovensku před začátkem roku 2019 a následně v roce 2020 malou pravděpodobnost bankrotu. Udržely si dobrou platební morálku vůči svým odběratelům. Jednalo se o finančně stabilní subjekty. Negativní vliv může mít horší hodnocení odvětví a výrazné změny na trhu s cukrem. I nadále je vysoká pravděpodobnost udržení výroby cukru na stávající úrovni, udržení finančního zdraví, platební schopnosti a platební disciplíny v následujícím období.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
50202 - Applied Economics, Econometrics
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
1210-3306
Volume of the periodical
139
Issue of the periodical within the volume
5 - 6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
208-214
UT code for WoS article
001084610100010
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85160535209