All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Czech and Slovak Sugar Companies in European Sugar Market Process of Transformation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F23%3A94709" target="_blank" >RIV/60460709:41110/23:94709 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41210/23:94709

  • Result on the web

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2023/PDF/208-214.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2023/PDF/208-214.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    České a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace evropského trhu s cukrem

  • Original language description

    Článek hodnotí české a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace a zrušení kvót na evropském trhu s cukrem. Hodnocení je provedeno z pohledu platebního chování, finančního zdraví a kondice. Cukrovarnické společnosti měly v Česku a na Slovensku před začátkem roku 2019 a následně v roce 2020 malou pravděpodobnost bankrotu. Udržely si dobrou platební morálku vůči svým odběratelům. Jednalo se o finančně stabilní subjekty. Negativní vliv může mít horší hodnocení odvětví a výrazné změny na trhu s cukrem. I nadále je vysoká pravděpodobnost udržení výroby cukru na stávající úrovni, udržení finančního zdraví, platební schopnosti a platební disciplíny v následujícím období.

  • Czech name

    České a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace evropského trhu s cukrem

  • Czech description

    Článek hodnotí české a slovenské cukrovarnické společnosti v procesu transformace a zrušení kvót na evropském trhu s cukrem. Hodnocení je provedeno z pohledu platebního chování, finančního zdraví a kondice. Cukrovarnické společnosti měly v Česku a na Slovensku před začátkem roku 2019 a následně v roce 2020 malou pravděpodobnost bankrotu. Udržely si dobrou platební morálku vůči svým odběratelům. Jednalo se o finančně stabilní subjekty. Negativní vliv může mít horší hodnocení odvětví a výrazné změny na trhu s cukrem. I nadále je vysoká pravděpodobnost udržení výroby cukru na stávající úrovni, udržení finančního zdraví, platební schopnosti a platební disciplíny v následujícím období.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1210-3306

  • Volume of the periodical

    139

  • Issue of the periodical within the volume

    5 - 6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    208-214

  • UT code for WoS article

    001084610100010

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85160535209