All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of nutrition on quality pig meat and fat.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002523" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002523 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv výživy na kvalitu jatečného těla, masa a sádla prasat

  • Original language description

    Kvalita živočišných produktů, v daném případě jatečního těla, resp. vepřového masa a sádla, je definována širokým spektrem nejrůznějších hodnotitelských kritérií, které mohou být zaměřeny na posouzení znaků a vlastností : morfologických (to je na zastoupení jednotlivých tkání, masitých částí atd..), histologických ( příkladně sílu svalových vláken, velikost buněk apod. ), fyzikálních (energetickou hodnotu, vaznost, měrnou hmotnost, bod tání aj. ), chemických ( obsah jednotlivých živin, jejich stravitelnost, nutriční hodnotu ) organoleptických ( na chuť, vůni, barvu, křehkost, šťavnatost apod. ), zdravotně-hygienických ( přítomnost reziduí léčiv, pesticidů, zárodků atd ) technologicko-zpracovatelských (schopnost vázat vodu, sole, trvanlivost aj). V tétosouvislosti je nezbytné připomenout, že dosažení nejvyšších kvalitativních parametrů živočišné produkce předpokládá velice přesné vyladění genetického potenciálu zvířat a podmínek vnějšího prostředí, ve kterých právě výživa a odpovídajíc

  • Czech name

    Vliv výživy na kvalitu jatečného těla, masa a sádla prasat

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2001

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník - Aktuální problémy chovu prasat

  • ISBN

    80-213-0748-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    65-68

  • Publisher name

    Česká zemědělská univerzita

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Mar 14, 2001

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article