Hydration treatments of vegetable seeds
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002638" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002638 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hydratační úpravy osiv zelenin
Original language description
Hydratační úpravy jsou nadstandardním ošetřením osiv. Cílem ošetření je zlepšit semenářské parametry osiva, s důrazem na dosažení rychlejšího a vyrovnanějšího klíčení a vzcházení. Úprava osiva zahrnuje částečné nebo úplné nabobtnání semen. Principem hydratačního ošetření je nechat semeno přijmou vodu, v množství, které je dostatečné pro aktivaci metabolických procesů, ale již nepostačující k proražení kořínku. Existují čtyři základní způsoby hydratace: prehydratace, osmotický priming, priming v pevné fázi a kontrolovaná hydratace.
Czech name
Hydratační úpravy osiv zelenin
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - Osivo a sadba
ISBN
80-213-0717-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
90-94
Publisher name
Česká zemědělská univerzita
Place of publication
Praha
Event location
ČZU Praha
Event date
Jan 1, 2001
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—