Content of phytoalexin resveratrol in selected Rhenish Riesling cultivated in Czech region
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003753" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00003753 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah fytoalexinu resveratrolu ve vybraných vínech Ryzlinku rýnského vypěstovaného v českém regionu
Original language description
Resveratrol je fytoalexin stilbenového charakteru s antikoagulačními a antioxidačními vlastnostmi působící jako zachytávač volných radikálů. Obsah resveratrolu byl stanoven pomocí HPLC ve 13 vzorcích Ryzlinku rýnského. Byl prokázán statisticky významný rozdíl mezi oblastmi (mělnickou a roudnickou a roudnickou a žernoseckou). Rovněž byl prokázán vliv ročníku. Ryzlink rýnský lze zařadit mezi odrůdová vína s nižším obsahem resveratrolu (0,146 mg/l).
Czech name
Obsah fytoalexinu resveratrolu ve vybraných vínech Ryzlinku rýnského vypěstovaného v českém regionu
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Vliv abiotických a biotických stresů na vlastnosti rostlin 2002 (sborník příspěvků)
ISBN
80-213-0949-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
37-40
Publisher name
Česká zemědělská univerzita
Place of publication
Praha
Event location
ČZU Praha
Event date
Nov 13, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—