Content of total polyphenol content and resveratrol in Riesling
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005153" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005153 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Ryzlinku rýnském
Original language description
V lidské výživě je víno významným zdrojem antioxidantů a resveratrolu. Ve vzorcích Ryzlinku rýnského vypěstovaného v různých vinařských oblastech ČR byl sledován obsah celkových polyfenolických látek (CP) a resveratrolu. Obsah CP byl stanovován modifikovanou metodou stanovení spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Pro stanovení resveratrolu byla použita HPLC metoda s isokratickou elucí. Obsah CP i resveratrolu v Ryzlinku rýnském byl nejvíce ovlivněn pěstební vinařskou oblastí a ročníkem,je však ovlivněn také technologickým zpracováním. Nejvyšší obsah resveratrolu byl naměřen ve vínech z roudnické oblasti (0,218 - 0,421 mg.l-1), u pozdního sběru (0,06 - 0,36 mg.l-1) a u ročníku - 1994 (0,07 - 0,42 mg.l-1). Nejvyšší obsah CP byl naměřen ve vínech ze žernosecké oblasti (271 - 392 mg.l-1), u ročníku 1994 (392 - 532,7 mg.l-1) . Nejnižší obsah resveratrolu byl naměřen ve vínech z žernosecké oblasti (0,06 - 0,18 mg.l-1), u třídy odrůdové jakostní (0,02 - 0,14 mg.l-1) a u roční
Czech name
Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Ryzlinku rýnském
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník souhrnů sdělení 30. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
80-7157-648-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
6
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Feb 20, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—