All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Content of total polyphenol content and resveratrol in Riesling

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005153" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005153 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Ryzlinku rýnském

  • Original language description

    V lidské výživě je víno významným zdrojem antioxidantů a resveratrolu. Ve vzorcích Ryzlinku rýnského vypěstovaného v různých vinařských oblastech ČR byl sledován obsah celkových polyfenolických látek (CP) a resveratrolu. Obsah CP byl stanovován modifikovanou metodou stanovení spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Pro stanovení resveratrolu byla použita HPLC metoda s isokratickou elucí. Obsah CP i resveratrolu v Ryzlinku rýnském byl nejvíce ovlivněn pěstební vinařskou oblastí a ročníkem,je však ovlivněn také technologickým zpracováním. Nejvyšší obsah resveratrolu byl naměřen ve vínech z roudnické oblasti (0,218 - 0,421 mg.l-1), u pozdního sběru (0,06 - 0,36 mg.l-1) a u ročníku - 1994 (0,07 - 0,42 mg.l-1). Nejvyšší obsah CP byl naměřen ve vínech ze žernosecké oblasti (271 - 392 mg.l-1), u ročníku 1994 (392 - 532,7 mg.l-1) . Nejnižší obsah resveratrolu byl naměřen ve vínech z žernosecké oblasti (0,06 - 0,18 mg.l-1), u třídy odrůdové jakostní (0,02 - 0,14 mg.l-1) a u roční

  • Czech name

    Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Ryzlinku rýnském

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník souhrnů sdělení 30. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-648-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    6

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Feb 20, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article