Content of total polyphenols and resveratrol in Ruland blue wine cultivated in CR
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005155" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005155 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Rulandském modrém vypěstovaném v ČR
Original language description
Cílem práce bylo posoudit vliv oblasti pěstování, ročníku, jakostní třídy na obsah CP a resveratrolu v Rulandském modrém vypěstovaném v ČR. K analýze bylo použito vzorků vín Rulandského modrého z různých ročníků, z různých vinařských oblastí ČR a od různých výrobců. Vliv oblasti pěstování, ročníku ani třídy vína se nejevil jako statisticky významný, což je pravděpodobně způsobeno nižším rozsahem výběrového souboru. Ze získaných výsledků lze předpokládat, že na hladině významnost a = 0,05 bude obsah CP látek v Rulandském modrém z 94,2 % ovlivňován třídou vína a z 91 % oblastí pěstování. Pomocí T- metody byl prokázán statisticky významný rozdíl mezi třídou pozdní sběr a odrůdovým jakostním vínem. Taktéž lze pomocí této metody vypozorovat rozdíly mezi oblastí mosteckou a mělnickou, méně pak mosteckou a roudnickou, mosteckou a mikulovskou. Nebyl prokázán statisticky významný vliv ročníku, oblasti ani třídy vína na obsah resveratrolu.
Czech name
Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Rulandském modrém vypěstovaném v ČR
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník 34. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
286-289
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářský
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 26, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—