All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Content of total polyphenols and resveratrol in Ruland blue wine cultivated in CR

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005155" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005155 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Rulandském modrém vypěstovaném v ČR

  • Original language description

    Cílem práce bylo posoudit vliv oblasti pěstování, ročníku, jakostní třídy na obsah CP a resveratrolu v Rulandském modrém vypěstovaném v ČR. K analýze bylo použito vzorků vín Rulandského modrého z různých ročníků, z různých vinařských oblastí ČR a od různých výrobců. Vliv oblasti pěstování, ročníku ani třídy vína se nejevil jako statisticky významný, což je pravděpodobně způsobeno nižším rozsahem výběrového souboru. Ze získaných výsledků lze předpokládat, že na hladině významnost a = 0,05 bude obsah CP látek v Rulandském modrém z 94,2 % ovlivňován třídou vína a z 91 % oblastí pěstování. Pomocí T- metody byl prokázán statisticky významný rozdíl mezi třídou pozdní sběr a odrůdovým jakostním vínem. Taktéž lze pomocí této metody vypozorovat rozdíly mezi oblastí mosteckou a mělnickou, méně pak mosteckou a roudnickou, mosteckou a mikulovskou. Nebyl prokázán statisticky významný vliv ročníku, oblasti ani třídy vína na obsah resveratrolu.

  • Czech name

    Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Rulandském modrém vypěstovaném v ČR

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník 34. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    286-289

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářský

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 26, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article