All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The content of resveratrol in vegetables and fruit

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016327" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016327 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah resveratrolu v zelenině a ovoci

  • Original language description

    Resveratrol a ostatní polyfenolové látky jsou v současné době v popředí zájmu konzumentů díky svému příznivému účinku na lidský organismus. Předložená práce se zabývá výskytem a stanovením trans-resveratrolu, cis-resveratrolu a quercetinu u různých druhůzeleniny a ovoce. Toto stanovení je prováděno metodou kapalinové chromatografie s elektrochemickou detekcí. Zjištěné koncentrace resveratrolu se pohybovaly od stopových množství až k 0,03 mg/g suš u trans-resveratrolu a 0,006 mg/g suš u cis-resveratrolu. Nejvyšší koncentrace byly nalezeny v červeném zelí a špenátu a naopak překvapivě nízká v česneku. Obsah quercetinu se pohyboval od 0,003 mg/g suš do 5,9 mg/g suš. Současně byly také stanovovány celkové polyfenolové látky (TP) a látky typu katechinu, resorcinu a floroglucinu (CRP). Zjištěné koncentrace se pohybovaly u TP v rozmezí od 2 do 550 mg/g suš a u látek typu CRP od 0,005 do 6 mg/g suš.

  • Czech name

    Obsah resveratrolu v zelenině a ovoci

  • Czech description

    Resveratrol a ostatní polyfenolové látky jsou v současné době v popředí zájmu konzumentů díky svému příznivému účinku na lidský organismus. Předložená práce se zabývá výskytem a stanovením trans-resveratrolu, cis-resveratrolu a quercetinu u různých druhůzeleniny a ovoce. Toto stanovení je prováděno metodou kapalinové chromatografie s elektrochemickou detekcí. Zjištěné koncentrace resveratrolu se pohybovaly od stopových množství až k 0,03 mg/g suš u trans-resveratrolu a 0,006 mg/g suš u cis-resveratrolu. Nejvyšší koncentrace byly nalezeny v červeném zelí a špenátu a naopak překvapivě nízká v česneku. Obsah quercetinu se pohyboval od 0,003 mg/g suš do 5,9 mg/g suš. Současně byly také stanovovány celkové polyfenolové látky (TP) a látky typu katechinu, resorcinu a floroglucinu (CRP). Zjištěné koncentrace se pohybovaly u TP v rozmezí od 2 do 550 mg/g suš a u látek typu CRP od 0,005 do 6 mg/g suš.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA525%2F99%2F1338" target="_blank" >GA525/99/1338: Resveratrol as biological active compound and its significance for human health</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    99

  • Issue of the periodical within the volume

    99

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    492-495

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database