All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of milling processing of buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench.) achenes on the content and percentage of selected phenolic antioxidants

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005137" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005137 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv mlynářského zpracování nažek pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench.) na obsah a zastoupení vybraných fenolických antioxidantů

  • Original language description

    Nažky pohanky (Fagopyrum esculentum Moench.) a potraviny z nich vyrobené jsou důležitou složkou stravy pro nemocné celiakií (bezlepková dieta). Mohou být také významným zdrojem antioxidantů (především rutinu) a jsou tudíž vhodné jako prevence civilizačních chorob. V naší práci jsme se zaměřili na to jak se odrazí způsob zpracování pohankových nažek na obsahu celkových polyfenolů a rutinu ve čtyřech typech mlynářských výrobků určených pro lidskou výživu.Obsah CP byl stanoven spektrofotometricky, rutin pomocí HPLC. Nejvyšší obsah jak CP tak i rutinu byl nalezen v pohankových klíčcích. Naopak nejnižší obsah CP i rutinu byl stanoven u lámanky. Výsledky stanovení u neloupaných nažek a pohankových krup můžeme označit za rovnocenné. Statistickým vyhodnocenímhodnot naměřených pro obsah CP nebyl nalezen signifikantní rozdíl pouze mezi pohankovými kroupami a neloupanou pohankou. Ostatní výrobky vykázaly statisticky významné rozdíly. Lze také konstatovat, že obsah rutinu poměrně úzce koreluje s o

  • Czech name

    Vliv mlynářského zpracování nažek pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench.) na obsah a zastoupení vybraných fenolických antioxidantů

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník konference Výzkum minoritních obilnin v ČR a jejich uplatnění v lidské výživě

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    33-37

  • Publisher name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha - Ruzyně

  • Event date

    Aug 18, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article