Content of total polyphenols and rutin in different types of milling products of buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench.)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005138" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005138 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah celkových polyfenolů a rutinu v různých typech mlynářských výrobků z pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench.)
Original language description
Byl sledován obsah polyfenolických látek a rutinu ve čtyřech různých typech mlynářských výrobků z pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench.) vzhledem k tomu, že pohanka je cenným přínosem v bezlepkové výživě a tyto látky jsou významnými antioxidanty (především rutin) a hrají významnou úlohu v prevenci civilizačních chorob. Celkové polyfenoly byly stanoveny spektrofotometricky a rutin púomocí HPLC. Nejvyšší obsahy celkových polyfenolů a rutinu byly nalezeny v klíčcích a naopak nejmenší hladiny v lámance. Získané výsledky pro neloupané nažky a pro kroupy byly téměř stejné a nebyly na rozdíl od ostatních produktů nalezeny statisticky významné rozdíly. Obsah rutinu výzmaně koreloval s obsahem celkových polyfenolů. Obsah celkových polyfenolických antioxidantů se mění v závislosti na procesu zpracování a získaných mlynářských frakcích.
Czech name
Obsah celkových polyfenolů a rutinu v různých typech mlynářských výrobků z pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench.)
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník 34. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
290-293
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářský
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 26, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—