All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Content of total polyphenols and rutin in different types of milling products of buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench.)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005138" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005138 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah celkových polyfenolů a rutinu v různých typech mlynářských výrobků z pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench.)

  • Original language description

    Byl sledován obsah polyfenolických látek a rutinu ve čtyřech různých typech mlynářských výrobků z pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench.) vzhledem k tomu, že pohanka je cenným přínosem v bezlepkové výživě a tyto látky jsou významnými antioxidanty (především rutin) a hrají významnou úlohu v prevenci civilizačních chorob. Celkové polyfenoly byly stanoveny spektrofotometricky a rutin púomocí HPLC. Nejvyšší obsahy celkových polyfenolů a rutinu byly nalezeny v klíčcích a naopak nejmenší hladiny v lámance. Získané výsledky pro neloupané nažky a pro kroupy byly téměř stejné a nebyly na rozdíl od ostatních produktů nalezeny statisticky významné rozdíly. Obsah rutinu výzmaně koreloval s obsahem celkových polyfenolů. Obsah celkových polyfenolických antioxidantů se mění v závislosti na procesu zpracování a získaných mlynářských frakcích.

  • Czech name

    Obsah celkových polyfenolů a rutinu v různých typech mlynářských výrobků z pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench.)

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník 34. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    290-293

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářský

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 26, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article